Hlavní obsah

VIDEO: Petr Nedvěd problémy s motivací nemá

LIBEREC

Hokejový útočník Petr Nedvěd ve svých osmatřiceti letech opět absolvoval náročnou letní přípravu a v pondělí naskočil na led Bílých Tygrů z Liberce, kde působil i v závěru minulé sezóny. Po tréninku se značně vysílen podělil s novináři o bezprostřední dojmy.

Článek

Jaký byl první trénink na ledě?

Začátek je vždycky těžký a asi nikdo ho nemá dvakrát rád, ale bohužel se sezóna musí někdy odstartovat. Měli jsme hodně volna a byli bez ledu, takže chvíli trvá, než se do toho člověk dostane. Na druhou stranu jsem rád, že už zase bruslíme, protože tréninky jsou zábavnější než běhat nějaký kopce nebo jezdit na kole.

Jak probíhala vaše individuální letní příprava?

Mám svého kondičního trenéra už několik let a dost mi pomohlo, že jsem nemusel hned od začátku tolik cestovat. Ale s týmem jsem se účastnil těch výživnějších cvičení jako je běh nebo jízda na kole.

Neměl jste problémy se přes léto motivovat?

Já s motivací nemám problémy. Na led už jsem se těšil, protože jsme bohužel skončili brzy a pauza byla velká. Pochopitelně by všichni byli nejradši, kdyby mohli mávnout proutkem a příští týden začala sezóna a mi mohli už hrát zápasy. To každého baví nejvíc, ale ta příprava předtím je nutná.

Váhal jste jestli máte v Liberci i přes velké změny v kádru zůstat?

Na moje rozhodnutí, že zůstanu, nemělo vliv jestli tady zůstane nebo odejde někdo jiný. Samozřejmě, že máme mančaft chudší, ale budeme to muset kompenzovat bojovností. Vyhlídky jsou pochopitelně jiné než v minulých letech. Příležitost dostanou mladší hráči a od toho jak se jim bude dařit se bude odvíjet příští sezóna.

Co vás tedy přesvědčilo, aby jste zůstal i přes nepříliš vydařenou minulou sezónu?

Já jsem tu byl nadmíru spokojen, a proto jsem nečekal jestli tady proběhnou nějaký změny. Navíc jsme stejně všichni věděli dopředu, že k nim dojde.

Jakou máte v týmu momentálně roli?

Moje role je na ledě. Samozřejmě, že starší zkušenější hráči jsou určitým způsobem spojený s trenéry, protože bez komunikace to nejde. To propojení tam musí fungovat.

Jaké jsou ambice Liberce do příští sezóny?

Náš cíl bude probojovat se do play-off a tam se porvat o co nejlepší umístění. Novým tvářím v týmu může trvat rok nebo dva než budou hrát podle našich představ. Nebo to potrvá jen měsíc a mančaft může být někde úplně jinde.

Na jak dlouho máte v Liberci podepsanou smlouvu?

Zatím pouze na tuto sezónu. Ani bych si ve svých letech nedovolil podepisovat nic na delší dobu.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín