Hlavní obsah

V Boleslavi po experimentu už bruslí denně

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi si experimentálně už suchou část letní přípravy občas zpestřili pobytem na ledě, tento týden ale začali dvoufázovou část herní přípravy. S týmem už je i kapitán Richard Král, který dosud trénoval individuálně.

Článek

„Vůbec poprvé v kariéře jsem mohl volit letní přípravu podle sebe a ohromně mi to vyhovovalo. Cítím se odpočinutý i plný sil a fakt, že musím v červenci na led, se snažím brát s humorem,“ tvrdil 39letý útočník. „Hráči se potřebují dostat do pravidelného režimu, ale už při prvním tréninku bylo vidět, že po dovolené je práce s holí u některých výrazně lepší, a to určitě díky těm několika červnovým vyjetím na led,“ prohlásil nový trenér Vladimír Čermák.

Hodně obměněný kádr mužstva, které příslušnost k elitě zachránilo až v baráži, tvoří aktuálně 34 hráčů včetně letních posil v čele s ostřílenými extraligovými borci Žabkou, Jirušem, Dubnem, Supem a Fabušem. Boleslavští si také hodně slibují od slovenského kanonýra Macha, čerstvě na střídavý start z prvoligové Jihlavy získali Bezděka a brankáře Řehoře.

„V přípravě je teď i hodně mladých hráčů, užší soupisku pro extraligu ale ve spolupráci s farmou ve Vrchlabí teprve začneme skládat,“ řekl nový sportovní manažer Luděk Bukač mladší. S mužstvem chodí na led i reprezentační útočník Radim Vrbata, který věří, že se mu ještě podaří sehnat angažmá v zámoří. Přesto nevyloučil krajní možnost, že by zase oblékl boleslavský dres společně s bratrem Davidem.

Program přípravných zápasů:
28. července: Mladá Boleslav - Benátky nad Jizerou (17:30),
30. července: Plzeň - Mladá Boleslav (17:30),
4. srpna: Mladá Boleslav - Ústí nad Labem (17:30, Tipsport Cup),
6. srpna: Litvínov - Mladá Boleslav (17:30, Tipsport Cup),
13. srpna: Mladá Boleslav - Karlovy Vary (17:30, Tipsport Cup),
14. srpna: Liberec - Mladá Boleslav (17:00, Tipsport Cup),
18. srpna: Mladá Boleslav - České Budějovice (17:30),
21. srpna: České Budějovice - Mladá Boleslav (17:00),
25. srpna: Pardubice - Mladá Boleslav (18:00),
1. září: Mladá Boleslav - Vrchlabí (17:30),
3. září: Kladno - Mladá Boleslav (17:30).

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín