Hlavní obsah

Budějovičtí hokejisté se začali na sezónu připravovat v Písku

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Nečekaně mimo svou domovskou arénu se musí hokejisté Českých Budějovic začít připravovat na nadcházející extraligovou sezónu. Jihočeši totiž v minulých dnech zjistili, že chlazení Budvar arény je porouchané a hlavní tým se tak musí nejméně do konce týdne připravovat v Písku.

Článek

"Je to nepříjemné, ale nedá se s tím nic dělat. Doufám jen, že problémy budou jen do konce tohoto týdne," řekl ČTK generální manažer František Joun.

Provozovatel zimního stadionu zjistil závodu minulý týden, když začal připravovat led, a podle všeho na dvou místech ucpané chlazení nefungovalo. "Nyní se snaží vše pomocí dusíku vyčistit. Ve středu bychom měli vědět víc," doplnil Joun.

České Budějovice si tak musely narychlo zajistit tréninkovou plochu jinde a začaly se připravovat v Písku. Zde však mohou na led jen jednou denně. "Navíc nemůže trénovat širší kádr, jak jsme plánovali, což je největší problém. Část mladých hráčů tak musela zůstat ještě mimo led," uvedl Joun.

Kádr Jihočechů oproti minulé sezoně nedoznal velkých změn. Odešli obránci Milan Toman, Ján Mucha a Vladimír Sičák, na jejich místo přišli bek Jan Snopek a útočník Rudolf Červený. Nejméně v úvodu sezonu by týmu měl vypomoci i zkušený obránce Josef Melichar. V klubu nebude pokračovat forvard Radek Duda.

"Myslím si, že máme kádr kvalitní. Uvidíme, jaké to bude na ledě při zápasech," řekl Joun, podle kterého není vyloučené, že by Mountfield ještě někdo posílil. "Budeme koukat, co se děje na trhu s hráči. Chceme ale také dát prostor mladým hráčům, pokud jejich přístup bude adekvátní," dodal Joun.

Program přípravných zápasů:
4. srpna: České Budějovice - Chomutov (17:30, Tipsport Cup),
6. srpna: Hradec Králové - České Budějovice (18:00, Tipsport Cup),
8. srpna: Plzeň - České Budějovice (17:30, Tipsport Cup),
11. srpna: České Budějovice - Sparta Praha (17:30, Tipsport Cup),
15. srpna: České Budějovice - Salcburk (17:00),
18. srpna: Mladá Boleslav - České Budějovice (17:30),
20. srpna: České Budějovice - Kolín nad Rýnem (17:30),
21. srpna: České Budějovice - Mladá Boleslav (17:30),
25. srpna: České Budějovice - Pardubice (17:30),
27. srpna: Kladno - České Budějovice (17:30),
1. září: České Budějovice - Kladno (17:30),
3. září: Pardubice - České Budějovice (18:00).

Reklama

Související témata: