Hlavní obsah

Hokejistu Straku další funkce v přípravě nezatěžuje

Martin Straka zažívá druhou přípravu s hokejisty Plzně po návratu z NHL a oproti loňsku mu k funkcím hrajícího generálního manažera a kapitána přibyla ještě pozice většinového majitele, poté co do klubu vložil přibližně 25 miliónů korun. Větší tlak na svoji osobu přesto olympijský vítěz a mistr světa necítí.

Článek

"Je to úplně stejné jako loni. Odpovědnost jsem cítil vždycky. Nejdůležitější je podávat výkony na ledě," řekl Straka. Plzeňští hokejisté právě skončili dvoutýdenní dovolenou. Tu si ale Straka příliš neužil. "Já žádnou neměl. Musel jsem tu zůstat. Víceméně jsem byl tady na zimáku. Spousta věcí se honila na poslední chvíli. Třeba dresy ještě nejsou hotové. Hodně se toho dodělává," přiznal velkou pracovní vytíženost miláček diváků v ČEZ Aréně.

Pondělní první ostrý trénink na ledě po předchozím dobrovolném rozbruslení byl prý nepříjemný i pro tak zkušeného hráče. "Dneska to už bylo o malinko lepší než včera. Každý den je znát. První dva týdny jsou nejtěžší, než si člověk zvykne na jiný pohyb. Hlavně, aby venku nebyl moc velký hic. V tomhle počasí to jde a tělo si snáz zvykne a zajede se," vysvětloval Straka, jehož netrápí problémy s novou neopotřebovanou výstrojí. "Já už z ní snad patnáct let nic neměním a mám všechno stejné. O to je to jednodušší."

Kádr Západočechů se oproti minulému ročníku významně proměnil a o místo v sestavě se pere i množství mladíků. Složení jednotlivých pětek se zatím rýsuje pomalu. "O tom je těžké mluvit. Je začátek sezony. Všechno se časem ukáže a nějak se to poskládá. Kluků je tu 28, takže se bude soupiska ještě zužovat," řekl na rovinu třetí nejstarší hráč Plzně, který se na ledě proháněl v prvním útoku po boku tradičního parťáka Vlasáka a pardubické posily Tvrdíka.

Reklama

Související témata: