Hlavní obsah

Ručinský trénuje se Spartou, smlouvu zatím neřeší

PRAHA

Hokejový útočník Martin Ručinský se od pondělí připravuje s pražskou Spartou na ledě, zatím však bez smlouvy. Zkušený hráč, jenž většinu minulé sezóny ze zdravotních důvodů vynechal, se dohodl s vedením pražského klubu na další spolupráci jen ústně a více se tím zatím nezabývá. V příštích dnech a týdnech totiž chce hlavně zjistit, jestli jeho tělo tréninkovou zátěž vydrží a on bude moci v extralize vůbec nastupovat.

Foto: René Volfík, ČTK

Martin Ručinský v holešovické Tesla Areně, kde se hokejisté Sparty začali připravovat na nadcházející extraligovou sezónu.

Článek

"Nic jsme nepodepsali a pro mě to teď není ani důležité. Hlavně chci trénovat a pak uvidím, jak se budu cítit a jestli to bude všechno dobré. Situaci budu řešit až následně. Momentálně se soustředím na zdraví, abych mohl trénovat a mohl absolvovat přípravu na ledě," uvedl Ručinský v rozhovoru pro klubový web.

Po úvodních tréninkových dávkách se cítil dobře. Problémy s kyčlí, jež jej v minulé sezoně vyřadily ze hry, zatím nemá. "Cítím se dobře, ale nechci to zakřiknout. Důležité bude, jak se budu cítit za čtrnáct dní. Jestli vydržím každodenní zátěž, někdy i dvoufázovou," uvedl osmatřicetiletý hráč, jenž pořádně netrénoval od října.

Jeho stav se zlepšil až po druhé operaci, kterou absolvoval v průběhu play off uplynulé sezony. Stále si však na problematickou partii dává pozor, kyčel speciálně posiluje. "Začínám trochu pomaleji, pozvolna. Už taky nejsem nejmladší, takže nechci nohu servat. Liga začíná až 9. září, takže je dost času. Zároveň vím, co přesně potřebuji a jak se mám chovat," řekl trojnásobný světový šampión.

Věnuje se strečinku

Žádné úlevy od trenérského dua Pavel Hynek - František Výborný však nepožaduje. Před začátkem přípravy se jen vždy věnuje pozorně strečinku. "Musím se před tréninkem pořádně zahřát a rozcvičit, ale to jsem dělal i dříve, takže to není žádná výrazná změna. Průběžně se protahuji i na ledě, aby svaly nezatuhly. Bolest zatím opravdu necítím," podotkl olympijský vítěz z Nagana.

Přestože se momentálně Ručinský cítí dobře, je připraven i na možnost, že by s hokejem musel skončit. "Ono k tomu jednou stejně dojde. Pokud už bych nemohl být tím hráčem, kterým jsem vždy býval nebo kterým jsem chtěl být, tak nemá cenu dál hrát. Pokud je proti zdraví, tak už se pak nedá vůbec nic dělat," řekl Ručinský jasně.

Nyní si však odchovanec litvínovského hokeje užívá tréninky. "Hokej mi dává radost a těším se na každý trénink, na každý zápas a nevidím důvod, proč nehrát dál. Musí ale u toho být zdraví a forma," dodal realisticky Ručinský, jenž v uplynulé sezóně za Spartu odehrál jen 19 zápasů s bilancí pěti gólů a čtyř asistencí.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec