Hlavní obsah

Kladno již trénuje na ledě, trenéři napevno počítají s Kopřivou

KLADNO

Hokejisté extraligového Kladna za sebou mají devět týdnů dlouhou suchou přípravu. Po třítýdenní dovolené, která následovala, vyjeli v pondělí poprvé na ledovou plochu. Přestože se s týmem pod vedením trenérů Zdeňka Müllera a Petra Kasíka připravuje také brankář Milan Hnilička, chtějí Kladenští v nadcházející sezoně sázet na dvojici Miroslav Kopřiva - Lukáš Cikánek.

Článek

Přípravné období probíhá zatím bez zádrhelů. "Za těch devět týdnů suché přípravy jsme určitě spokojeni. Hlavní je, že se nám vyhnula zranění. Navíc se skvěle zapracovali noví hráči," řekl ČTK hlavní kouč Müller. Tým po uplynulé sezoně posílili zkušení obránci Milan Toman z Českých Budějovic, Jan Dlouhý ze slovenského Zvolena a Petr Mudroch z Karlových Varů. Z kádru úřadujícího mistra přišel také útočník Vítězslav Bílek.

Náročné období zpestřilo týdenní soustředění na Zadově, kde hráči vstřebávali především kilometry v cyklistickém sedle, běhali a také hráli také fotbalové zápasy. "Do konce června jsme trénovali, pak byly tři týdny dovolené," připomněl Müller. Příprava se oproti minulým rokům o něco změnila. "Rozdělili jsme tréninkové skupiny na starší a mladší hráče. A nově jsme do přípravy zařadili spinning," dodal Müller.

O extraligu bojují i junioři

O místo v kádru prvního týmu nyní svádí boj také tři junioři. "Jsou s námi Antonín Melka, Jan Dalecký a Josef Pour. Když se nám budou zamlouvat a zdát připravení na extraligu, mohli by s námi zůstat," uvedl Müller.

Jasno má každopádně v otázce brankářů. Přestože se vyrojily spekulace, že by se do Kladna mohl vrátit Milan Hnilička, Müller něco takového popírá. "Milanovi jsme umožnili, aby s námi trénoval, stejně jako ostatním jiným hráčům, kteří u nás něco odehráli. Ale to je všechno. Máme pod smlouvou dva brankáře a na ty budeme spoléhat," prohlásil Müller i přes četný zájem o reprezentanta Kopřivu. "Má u nás smlouvu a klub ho nechce uvolnit, takže netřeba nic dalšího řešit. Byl naším důležitým hráčem a my věříme, že i v příští sezoně bude pro nás velkou oporou," přál si Müller.

Přípravné zápasy odstartují Středočeši již na začátku příštího týdne duelem proti prvoligovému Ústí nad Labem. Během soubojů v základní skupině letního Tipsport Cupu narazí postupně na Vrchlabí, pražskou Slavii, Jihlavu a Pardubice. Ve čtvrtek 20. srpna prověří připravenost Müllerových svěřenců německý Ingolstadt, generálkou na start české nejvyšší soutěže by pak mělo být utkání proti Mladé Boleslavi 3. září.

Program přípravných zápasů:
úterý 28. července: Kladno - Ústí nad Labem (17:30),
čtvrtek 30. července: Pardubice - Kladno (17:30),
úterý 4. srpna: Kladno - Vrchlabí (17:30, Tipsport Cup),
čtvrtek 6. srpna: Slavia - Kladno (17:30, Tipsport Cup),
čtvrtek 13. srpna: Ústí nad Labem - Kladno,
úterý 18. srpna: Jihlava - Kladno (Tipsport Cup),
čtvrtek 20. srpna: Kladno - Ingolstadt (17:30)
pátek 21. srpna: Kladno - Pardubice (17:30, Tipsport Cup),
čtvrtek 27. srpna: Kladno - České Budějovice (17:30),
úterý 1. září: České Budějovice - Kladno,
čtvrtek 3. září: Kladno - Mladá Boleslav (17:30).

Reklama

Související témata: