Hlavní obsah

Extraligový mistr z Karlových Varů začal sezónu, poprvé v novém

KARLOVY VARY

Hokejisté mistrovských Karlových Varů dnes zahájili závěrečnou část přípravy na nadcházející extraligový ročník. Poprvé si tak mohli vyzkoušet ledovou plochu nové KV Areny, která bude nyní jejich domovským stánkem. Až do konce měsíce se však budou připravovat v tréninkové hale, na hlavní plochu se přesunou v srpnu.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Trenér Karlových Varů Josef Paleček na tréninku před nadcházející sezónou

Článek

Trenéři Josef Paleček a Mikuláš Antonik ve středu měli k dispozici kompletní kádr, jenž se v příštích dnech bude připravovat na ledě i v posilovně. "Chtěli bychom navázat na to, co jsme hráli v minulé sezoně. Víme, že to nebude jednoduché, ale pokusíme se o to," řekl Paleček novinářům po hodinovém tréninku.

Hra mužstva se ale mírně změní, Západočeši se totiž stejně jako řada dalších týmů v soutěži rozhodli zmenšit rozměry kluziště. "Musíme tomu trošičku přizpůsobit tréninky," uvedl Paleček.

Kádr Energie doznal po minulé úspěšné sezoně znatelných změn. Obránce Josef Řezníček ukončil kariéru, odešli Jiří Hanzlík, Miroslav Duben, Petr Mudroch, Milan Procházka, Petr Sailer a Vítězslav Bílek. Na jejich místa přišli Ján Mucha, David Hájek, Martin Parýzek, Tomáš Brňák a Václav Pletka.

Změny jen v zadních řadách

Před sezónou je tak jisté, že výrazné změny doznala zejména obrana, ze které odešli čtyři hráči. Stejný počet jich zároveň přišel. "Chceme se ale hlavně zaměřit na součinnost pětek, obránců. Aby věděli, co jsme hráli loni a co chceme hrát. Stejně jako ostatní hráči si budou muset zvykat na některé nové prvky, ale podle mého to nebude problém. Přišli zkušení obránci, kteří toho mají hodně za sebou," uvedl Paleček.

Zkušený kouč, jenž před rokem přivedl tým k historickému úspěchu, si pochvaloval dosavadní průběh přípravy. "Vše, co jsme měli naplánované, jsme zvládli," těšilo Palečka. Spokojen byl i s faktem, že všichni hráči jsou zdravotně v pořádku. "Po celou letní přípravu byl stav hráčů optimální. Zranění se nám vyhýbala a doufám, že to bude takhle pokračovat," řekl Paleček.

S týmem se momentálně připravuje i někdejší slovenský juniorský reprezentant Marek Haščák, jenž naposledy působil v Trenčíně. "Je to talentovaný hráč, na kterého máme dobré reference. Je u nás na zkoušku. Uvidíme, jak to dopadne," uvedl Paleček na adresu třiadvacetiletého syna někdejšího reprezentanta Československa a poté i Slovenska Oty Haščáka.

Program:
30. července: Karlovy Vary - Orenburg (16:45),
4. srpna: Karlovy Vary - Liberec (18:00, Tipsport Cup),
6. srpna: Ústí nad Labem - Karlovy Vary (18:00, Tipsport Cup),
11. srpna: Karlovy Vary - Plzeň (18:00),
13. srpna: Mladá Boleslav - Karlovy Vary (17:30, Tipsport Cup),
17. srpna: Karlovy Vary - Litvínov (18:00, Tipsport Cup),
19. srpna: Karlovy Vary - Ingolstadt (18:00),
21. srpna: Zug - Karlovy Vary (20:30, turnaj Švýcarsko),
22. srpna: Ambri Piotta - Karlovy Vary (14:30, turnaj Švýcarsko),
23. srpna: Mannheim - Karlovy Vary (13:00, turnaj Švýcarsko),
3. září: Plzeň - Karlovy Vary (17:30).

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec