Hlavní obsah

Mensator měl v létě jen krátký odpočinek, relaxoval v Čechách

KARLOVY VARY

Jednu z nejkratších letních přestávek má za sebou hokejový brankář Lukáš Mensator. Karlovarská hvězda se v začátkem května vrátila z mistrovství světa a krátce poté se připojila k "suché" přípravě Enegie na novou sezónu. Následovala třítýdenní dovolená a od poloviny tohoto týdne se extraligový mistr připravuje na ledě.

Článek

"Je pravda, že je to jedno z nejkratších voln, které jsem kdy měl. Jen jednou ještě v juniorce jsem se vrátil z Kanady na konci května," řekl Mensator.

Letošní léto pro něj bylo specifické i tím, že si s manželkou užívají čtyřměsíčního syna Lucase. "Proto jsme zůstali o dovolené v Čechách, nechtěli jsme prcka nikam tahat. Snažili jsme se užít léto tady, ale bohužel počasí nebylo nic moc a pořád pršelo. To se ale nedá nic dělat," uvedl pětadvacetiletý brankář.

Narození syna se promítlo i do podoby jeho helmy. Součástí nového designu je i obrázek syna na zadní části. "Zůstalo tam volné místo, tak jsme to takhle využili. Moc se nám to líbilo a jsem rád, že se to povedlo," uvedl Mensator po prvním středečním tréninku na ledě.

Karlovarští k němu premiérově vyjeli v nové víceúčelové aréně, do které se v létě přestěhovali. Až do konce měsíce sice musí trénovat jen v malé hale, ale ani to jim radost z nových prostor nebere. "Je to paráda, moc příjemné. Je to výborné pro Karlovy Vary, pro kraj. A samozřejmě i pro hokej. Je to fajn, že člověk může vzít rodinu a vyrazit na kulturní akci do parádního prostředí," pochvaloval si Mensator.

Jeden z nejlepších brankářů soutěže

Svěřence trenéra Josefa Palečka čeká v nadcházející sezóně nelehký úkol navázat na výsledky z předešlých dvou let, kdy nejprve postoupili do finále a následně extraligu vyhráli. "Už loni jsme si na sebe trochu upletli bič a většina lidí říkala, že je to náhoda a nemůžeme to zopakovat. My jsme rádi, že jsme to dokázali ještě o stupínek zvednout. Teď už není kam. Je mi jasné, že se ostatní mančafty na nás budou chtít vytáhnout. Bude to hodně těžké," řekl.

Podle statistik jeden z nejlepších brankářů soutěže, jenž měl na úspěších Energie klíčový podíl, si je vědom, že i nadcházející ročník extraligy bude těžký a vyrovnaný. "Musíme do toho jít znovu s pokorou. Dostat se do osmičky, to bude hlavní cíl a pak můžeme jen překvapit jako v posledních dvou letech," uvedl Mensator.

Jako osobní cíl by si mohl stanovit prosadit se do reprezentace, což se mu zatím nedaří. Sice byl členem týmu na MS, ale do branky se nedostal. "Bylo by to fajn. Já se ale snažím hlavně udělat maximum pro Karlovy Vary a pak se uvidí, co bude dál. Výkony v klubu jsou na prvním místě, od toho se všechno odvíjí," dodal Mensator, jenž si zatím v národním týmu připsal jen šest startů.

Reklama

Související témata: