Hlavní obsah

Slavia už trénuje kompletní a chystá se na éru bez Bednáře

Hokejisté pražské Slavie od pátku trénují v kompletním složení. Většina hráčů se na ledové ploše připravuje již od minulého pondělí, ale až nyní se k týmu připojili nejzkušenější matadoři v čele s kapitánem Josefem Beránkem. Poražený finalista z minulé extraligové sezony má před sebou nelehký úkol: vypořádat se s odchodem nejproduktivnějšího hráče soutěže a klíčového útočníka Jaroslava Bednáře.

Článek

"Je jasné, že nám bude Jarda chybět. Prostor ale dostanou jiní hráči, aby předvedli svůj potenciál. Například Vondrka nebo Micka," uvedl trenér Vladimír Růžička.

Slavia v létě nezískala žádnou velkou posilu. Do A-týmu byli zařazeni hráči z juniorského týmu nebo z farmy v prvoligovém Havlíčkově Brodu. Ze zámoří se poté vrátil obránce Vladimír Roth.

Soupisky na nový ročník hokejové extraligy:
HC Slavia Praha

Slavia se první týden tréninku věnovala zejména práci na vylepšení techniky bruslení, takzvanému power skatingu. Nyní už se ale hokejisté připravují standardně. "Ve Slavii jsou zaběhnuté postupy, které fungují, a jednoznačně to potvrzují výsledky. Takže jsme nic moc neměnili a model letní přípravy je stejný jako v minulých letech," uvedl nástupce Jiřího Kalouse na postu Růžičkova asistenta Jiří Čelanský na klubovém webu.

Pražský tým by měl v přípravě odehrát podle všeho nejméně zápasů ze všech extraligových celků. Momentálně jich má oficiálně naplánováno šest. Čtyři v Českém poháru-Tipsport Cupu plus souboje s Havlíčkovým Brodem a Salcburkem.

V závěru srpna by ale měla Slavia hrát s Litvínovem a na začátku září ji bude čekat generálka na extraligu, do které vstoupí ve středu 9. září domácím zápasem proti Třinci.

Program přípravných zápasů:
4. srpna: Slavia Praha - Havlíčkův Brod (17:30),
6. srpna: Slavia Praha - Kladno (Tipsport Cup, 17:30),
10. srpna: Pardubice - Slavia Praha (Tipsport Cup, 18:00),
13. srpna: Slavia Praha - Dukla Jihlava (Tipsport Cup, 17:30),
18. srpna: Vrchlabí - Slavia Praha (Tipsport Cup, 18:00),
21. srpna: Slavia Praha - Salcburk (17:00),
28. srpna: Litvínov - Slavia Praha.

Reklama

Související témata: