Hlavní obsah

Mensatorovi se maska od fanoušků líbí, má na ní i portrét synka

Martin KézrPrávo

Hokejový titul pro Karlovy Vary vychytal Lukáš Mensator ve sněhově bílé masce, přípravu na novou sezónu už ale začal s helmou, jejíž design vzešel z internetových nápadů fanoušků. „Sešlo se přes tři stovky návrhů a bylo pro mne složité si vybrat," přiznal mladý brankář.

Článek

"Chvíli jsem váhal, než zvítězila varianta žluto-zelených propletených šipek se znakem klubu, přičemž nechybí ani grafické vyvedení mého čísla. A nakonec se na zadní části helmy našlo i místo na portrét synka. Řekl bych, že se maska povedla,“ tvrdí 25letý gólman s tím, že po sezóně půjde helma do dražby na dobročinné účely.

Už zítra sehraje karlovarský celek první přípravné utkání na novou sezónu. V Ostrově nad Ohří přivítá ruský Orenburg a Mensator se těší, že tréninkovou dřinu vystřídají zápasové testy. Po návratu z mistrovství světa, kde se ke své lítosti do branky nedostal, měl jednu z nejkratších přestávek v hokejové kariéře. „Ani jsme proto nejeli na dovolenou do ciziny a doma si užívali s malým Lucasem, kterému bude příští týden pět měsíců,“ vypráví gólman, jenž stihl v létě vedle oblíbeného golfu i krátkou výuku při Holečkově hokejové akademii mladých brankářů v Pelhřimově. „Šlo o takové hezké zpestření.“

Cítí sice trochu nostalgie za starou plechárnou, v níž mužstvo Energie hrálo dvakrát po sobě finále a letos v dubnu slavilo i titul, přesto je nadšen z podmínek v nové víceúčelové KV Areně. „Je tam moc příjemné prostředí a komfortní zázemí, snad si do ní najdou cestu i diváci a budou zase vytvářet báječnou atmosféru jako v té plechárně,“ doufá Mensator. Design masky navrhli Lukáši Mensatorovi karlovarští fanoušci, on sám si na zadní stranu prosadil portrét malého syna Lucase.

„Zatím trénujeme v malé hale, ale od pondělí už vyjedeme i na hlavní ledovou plochu a 4. srpna tam hrajeme poprvé, pohár proti Liberci,“ přibližuje s vědomím náročné role obhájců titulu.

Hokejoví šampióni si úspěšnými výsledky na sebe tak trochu upletli bič. „Budeme to mít těžké, ostatní týmy se na nás budou chtít vytáhnout a řekl bych, že je nutné jít do nové sezóny s pokorou. Dostat se do osmičky, to bude hlavní cíl a pak můžeme v play off třeba překvapit jako v posledních dvou letech.“

Mensator nijak zvlášť neřeší, jestli na domácím ledě při zářijových Českých hokejových hrách rozšíří počet šesti reprezentačních startů, žádnou zášť z pozice brankářské trojky na mistrovství ale nemá. „Když přijde pozvánka, bude to rozhodně moc fajn. Já se ale snažím hlavně dělat maximum pro Karlovy Vary a od výkonů v klubu se pak odvine všechno ostatní,“ uzavírá nejlepší brankář poslední extraligové sezóny.

Reklama

Související témata: