Hlavní obsah

Vedení Českých Budějovic přeřadilo útočníka Kůrku do Tábora

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejového útočníka Tomáše Kůrku poslalo vedení extraligových Českých Budějovic na hostování do Tábora. V týmu prvoligového nováčka se má poprvé hlásit na tréninku v pondělí 3. srpna. Českobudějovičtí očekávali také rozhodnutí sporu s dalším útočníkem Radkem Dudou, během čtvrtečního zasedání smírčí komise hokejového svazu se však nepodařilo dojít k dohodě.

Článek

Za vyřazením Kůrky z kádru Českých Budějovic patrně stojí nespokojenost klubu s jeho přístupem. "Jednání hráče nezapadá do utváření našeho týmu pro nadcházející sezónu," uvedl v tiskovém prohlášení předseda představenstva HC Mountfield Zdeněk Blažek. "Nerad bych to nějak blíže komentoval," řekl generální manažer František Joun.

Sedmadvacetiletý Kůrka přišel na jih Čech před sezónou 2007/08 a patřil mezi opory týmu. Ve 116 extraligových zápasech zaznamenal od té doby 70 bodů za 39 branek a 31 asistencí. V minulosti okusil v barvách Caroliny, která ho v roce 2000 draftovala jako 32. hráče v celkovém pořadí, v 17 utkáních zámořskou NHL. Na kontě má ve slavné soutěži tři góly a dvě nahrávky.

Klubu prozatím neodpadly ani starosti v podobě sporu s Dudou. Známý bouřlivák dostal od Jihočechů k 30. dubnu výpověď, kterou však odmítá uznat. Pře dospěla až ke smírčí komise, ani po zhruba hodinovém jednání však k urovnání sporu nedošlo.

Smírčí komise ve složení Stanislav Šulc - Lukáš Kuhajda rozhodne o platnosti či neplatnosti Dudovy smlouvy v neveřejném zasedání. "Rozhodnutí očekáváme během několika dnů," stojí v prohlášení HC Mountfield.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články