Hlavní obsah

Pardubice na úvod přípravy i bez Haška porazily Kladno

OSTROV

Hokejisté Pardubic i bez brankáře Dominika Haška porazili na úvod přípravy na nový ročník extraligy Kladno 4:2. Hosté, kteří hráli v přípravě již druhé utkání, na východě Čech dvakrát vedli. Východočeši však proti soupeři, který nastoupil bez útočného dua Patera - Martin Procházka, třemi góly duelu otočili. Prosadili se v přesilové hře i v oslabení.

Článek

V sestavě domácích se objevil i obránce Martin Richter, jenž v minulé sezóně působil na hostování ve Švédsku, ale smluvně vázaný je i nadále v Pardubicích.

Stejně jako Kladno nechala odpočívat své hvězdné duo i Plzeň, která bez Martina Straky a Tomáše Vlasáka přehrála Mladou Boleslav 4:1. Středočeši, kteří hráli v přípravě již druhé utkání, se dostali do vedení zásluhou přesilovkové branky Bahenského. Domácí však ještě v první třetině vyrovnali a ve druhé rozhodli třemi góly o své výhře. Dvakrát se mezi střelce zapsal Jan Kovář. Utkání sledovalo 1250 diváků.

Až ve třetí třetině rozhodli mistři z Karlových Varů o své výhře nad ruským Orenburgem. Hosté vedli v Ostrově po dvou třetinách 3:1, ale v poslední dvacetiminutovce pětkrát inkasovali a prohráli 3:6. Mezi střelce se dvakrát zapsal Budínský, trefil se i kapitán Skuhravý.

Hokejisté Zlína nestačili na Slovan Bratislava, s kterým prohrál 1:4. O jediný gól Beranů se postaral Jiří Ondráček. Kouč domácích Zdeněk Venera nasadil do utkání všechny nové posily. V brance dostal šanci Tomáš Štůrala, v obraně Jan Švrček, v útoku Michal Důras a Peter Sivák.

Hosté se dostali do vedení v 6. minuty, kdy střelu obránce Hrušky od modré nešťastně tečoval jeden ze zlínských beků. Berani srovnali krok se Slovanem ještě v první třetině, když střelou švihem vyrovnal Ondráček. Poté se však prosazovali už jen hosté, v polovině zápasu navíc kapitán Slovanu Vaic neproměnil trestné střílení.

PSG Zlín - HC Slovan Bratislava 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Branky: 17. Ondráček - 6. Hruška, 36. Sloboda, 44. J. Cíger, 50. Richard Huna.
Eaton Pardubice - Geus Okna Kladno 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
Branky: 15. Semorád, 26. Nakládal, 33. Zohorna, 47. Kolář I - 4. Bílek, 22. Kalla.
Energie Karlovy Vary - Orenburg 6:3 (1:2, 0:1, 5:0)
Branky: 43. a 59. Budínský, 1. Dej, 43. Zaťovič, 54. Zucker, 56. Skuhravý - 7. Tokarev, 20. Rusov, 23. Artěmov.
Plzeň - Mladá Boleslav 4:1 (1:1, 3:0, 0:0)
Branky: 11. a 25. Kovář, 23. Hvila, 34. Benák - 8. Bahenský

Reklama