Hlavní obsah

Libereckého trenéra Kalouse láká těžká práce

Pozvednout úroveň libereckých extraligových hokejistů, kteří v minulé sezóně obsadili po základní části deváté místo a vypadli v předkole play-off, se pokusí nový trenér Jiří Kalous. Po letní přípravě už zahájili Bílí Tygři i sérii přípravných zápasů, v nichž chtějí nalézt optimální složení jednotlivých řad.

Foto: Josef Pešout, Právo

Jiří Kalous

Článek

Sedm let jste působil v roli asistenta trenéra Vladimíra Růžičky v pražské Slavii. Jaké na to máte vzpomínky?

Určitě hodně příjemné. Ve Slavii jsem zažil výborná léta. Hodně mi to dalo a byl jsem tam opravdu spokojen. Nejvíce si cením dvou extraligových titulů.

Co vás přilákalo do Liberce?

Možnost pracovat v nové pozici hlavního kouče. Myslím, že by bylo škoda takovou nabídku nevyužít a propásnout.

Kádr Bílých Tygrů prošel po minulé neúspěšné sezóně a během léta velkou obměnou. Odešla spousta hráčů...

Bude to těžká práce, ale kdo ji dneska nemá? Těším se na to. Baví mě pracovat s týmem, mladými hráči, dávat je dohromady a podílet se na koncepci, jak byla v Liberci nastavená.

Jak jste přistoupili k prvnímu přípravnému zápasu v Děčíně s Litvínovem (2:2)?

Volno dostali brankář Leinonen, obránce Holub a útočníci P. Nedvěd, Nedorost, Podkonický, Klimenta a Plodek. Vyzkoušeli jsme hráče z farmářského celku z Benátek nad Jizerou. Kdy jindy jim dát šanci, než v přátelském utkání? Na to, že šlo o první střetnutí, tak hra měla svižné tempo a divákům v Děčíně se zápas líbil.

Co očekáváte od Tipsportu Cupu?

Přiznám se, že pro mě je prioritní sestavení pětek a to, abychom hráli dobře systémově. Výsledky v poháru nepomíjíme, ale pořád jde o přípravu.

Jak do ní zapadá herní turné ve Švýcarsku?

Čekají nás hodně kvalitní mezinárodní soupeři a bude to důkladná prověrka, která nám ukáže slabiny. A na nich pak zapracujeme před startem extraligové soutěže.

Reklama

Související témata: