Hlavní obsah

Kůrka s Táborem netrénoval, podle agenta je nemocný

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Kauza mezi hokejovým klubem Mountfield České Budějovice a útočníkem Tomášem Kůrkou pokračuje. Člen širšího reprezentačního kádru, který byl jihočeským klubem poslán s platností od 1. srpna na hostování do Tábora, se dnes nedostavil u prvoligového nováčka na trénink. Podle prohlášení zástupců HC Mountfield bez omluvy, Kůrkův agent Jaromír Henyš naopak tvrdí, že svého klienta pro nemoc omlouval a Kůrka je na neschopence.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Hokejista Českých Budějovic Tomáš Kůrka před brankářem Karlových Varů Lukášem Mensatorem

Článek

Za vyřazením Kůrky z kádru Českých Budějovic prý stála nespokojenost klubu s jeho přístupem. "O problémech s hráčem nejlépe hovoří nejen fakt, že se bez řádné omluvy nedostavil na úvodní trénink hokejistů Tábora, nýbrž i skutečnost, že před svědky odmítl převzít oznámení o hostování v klubu HC Tábor. To mu následně v souladu s uzavřenou hráčskou smlouvou muselo být zasláno poštou dne 31. července a toto oznámení bylo téhož dne posláno na vědomí mailem jeho hráčskému zástupci Jaromíru Henyšovi," píše se v klubovém prohlášení.

Henyš však odmítá, že by nebyl Kůrka v Táboře v pondělí neomluven. "Nepřišel na trénink, protože je nemocný. Já sám jsem jej telefonicky omlouval, že jde k doktorovi a na klub se posílala i neschopenka," řekl ČTK Henyš. Jednání klubu s Kůrkou považuje za účelové. Podle jeho informací s Kůrkou počítá na úvodní akci v reprezentaci kouč Vladimír Růžička a jeho klient přitom má hrát za Tábor první ligu. "To jednání odporuje dobrým mravům," doplnil s tím, že plánuje reakci ke kauze v příštích dnech pravděpodobně na tiskové konferenci.

Kůrkovi se nelíbily úpravy platového řádu

Podle prohlášení českobudějovického klubu patří mezi důvody přeřazení Kůrky i opakovaný nesouhlas s předkládanými návrhy ze strany klubu na úpravu platového a prémiového řádu. "Tento svůj postoj Tomáš Kůrka prezentoval veřejně i před zbytkem kabiny A-týmu, čímž výrazně narušoval týmovou koncepci a snahy vedení klubu o dohodu s ostatními hráči základního kádru. Klub proto využil svého práva, které mu uděluje hráčská smlouva a postoupil s platností od 1. srpna tuto smlouvu v rámci hostování prvoligovému klubu HC Tábor," vysvětlují zástupci klubu přesun hráče do klubu, který má na základě smlouvy o spolupráci k českobudějovickému celku prakticky status farmy.

Klub prý navíc nikdy neoznačil přeřazení Kůrky do prvoligového Tábora jako trvalé. "Čili pro obě strany při splnění určitých podmínek existuje cesta nazpět a opětovné zařazení hráče Tomáše Kůrky na soupisku extraligového týmu není v žádném případě vyloučeno," tvrdí českobudějovičtí. "Prostřednictvím svého agenta Jaromíra Henyše se ale v současné době snaží všemožně napadnout platnost uzavřené hráčské smlouvy."

Mountfield tvrdí, že z jeho strany je v kauze všechno v pořádku. Rozhodně prý nedluží hráči poslední červnovou výplatu s červencovou splatností. "Částka, která hráči náleží, byla klubem uhrazena v plné výši. Stejně tak klub odmítá tvrzení Jaromíra Henyše o tom, že klub měl povinnost ve svém oznámení o hostování hráče uvést výši platu, která hráči po dobu jeho působení v klubu HC Tábor náleží," tvrdí klub.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec