Hlavní obsah

Slavia porazila Havlíčkův Brod, Sparta udolala hokejisty Berouna

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie rozstříleli v úvodním přípravném utkání na nový ročník extraligy v Edenu prvoligový Havlíčkův Brod 6:0. Po dvou brankách do sítě farmářského týmu Pražanů vstřelili obránce Jiří Vašíček a útočník Marek Tomica. Čisté konto udržel třiadvacetiletý Robert Slipčenko.

Článek

Sparta po bezbrankové první třetině zápasu s Berounem hned v nástupu do druhé části inkasovala, když skóre otevřel Michal Tvrzník. Vzápětí mohl z trestného střílení srovnat Petr Ton, ale neproměnil. Před polovinou zápasu však přece jen vyrovnal Michal Broš. Tentýž hráč také v 34. minutě vstřelil v oslabení vítěznou branku, hosté odpověděli už jen střelou do tyče.

"Jednalo se o první přípravné utkání, kdy se zkoušejí mladí hráči, kteří budou bojovat o základní sestavu. Po první utkání je však na jakákoliv hodnocení ještě brzy. Beroun k zápasu přistoupil prestižně a chtěl se proti extraligovému soupeři vytáhnout.

Jeho hráči dobře bruslili a dohrávali každý souboj. Tím nás donutili od profesorského pojetí přepnout na vyšší obrátky. Utkání tak nakonec mělo určitě svůj význam," řekl po utkání trenér Sparty Pavel Hynek.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec