Hlavní obsah

Pletku provází ve Varech gólové očekávání

KARLOVY VARY

Do Karlových Varů přišel z Liberce a má se stát údernou posilou mistrovského celku. Nové angažmá 30letého útočníka Václava Pletky provází velké gólové očekávání.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Karlovarský Václav Pletka na tréninku

Článek

„Je mi jasné, že mě koupili jako střelce, a budu se snažit občas nějaké branky dát,“ tvrdí s lehkým úsměvem. V uplynulé sezóně vstřelil v nejvyšší domácí soutěži sedmnáct gólů, o dva roky dříve dokonce dvacet. „Rád bych tu normu držel, nechci ale dostat sám sebe pod větší tlak, než je nutné, ani honit vlastní statistiky. Spíš doufám, že pomůžu týmu k dalšímu úspěchu.“

S úsměvem přechází narážky, že většina hráčů v kabině má titul a on nic. „I to je pro mě motivace. Přišel jsem do mužstva ze špičky, které hrálo dva roky po sobě finále, a chtěl bych se tady prosadit,“ míní útočník, jemuž trenéři zatím hledají místo v sestavě. „Na křídle Kristkova útoku ještě s Hluchým jsme si docela porozuměli, ale potřebovali bychom vyladit hru dozadu,“ tvrdí Pletka s vírou, že zkušenost ze 419 extraligových zápasů mu pomůže vyrovnat se s očekáváním pořádné porce gólů.

Do Varů šel i kvůli Palečkovi

„Hned v prvním pohárovém utkání proti Liberci, které pro mě osobně bylo dost vyhecované, jsem měl dvě slibné šance a škoda, že se je nepodařilo proměnit.“

Do Varů ho přivedla i možnost hrát znovu pod trenérem Palečkem. „Zažil jsem ho ještě v Liberci, kde mi dával hodně prostoru na ledě, a i teď ví, co ode mě může čekat. Vary hrají hokej plný bruslení a hry do těla. Snad se rychle přizpůsobím a budu mít k sobě spoluhráče, s nimiž si vyhovíme.“

Pro karlovarský celek je stěhování do nové víceúčelové haly svátkem, pro Pletku však komfort KV Arény tak ohromující není, Liberec hrál v téměř identické hale. „Obě haly jsou si fakt podobné, interiérem i zázemím. Červené karlovarské provedení mě ale víc burcuje a hned první utkání se hrálo v úžasné atmosféře. Na to, že šlo vlastně jen o přípravu, přišlo hodně lidí,“ pochvaluje si návštěvu více než 3500 diváků.

Pletka, jenž má na kontě i 35 startů za národní tým, se už stihl v Karlových Varech adaptovat. Nedaleko nové KV arény si koupil byt.

„Můj dlouholetý kamarád Marek Melenovský už mi taky ukázal, kde co je ve městě, ale zatím jsem spíš jen na tréninku nebo doma,“ usměje se.

Reklama

Související témata: