Hlavní obsah

Smírčí komise rozhodla, že smlouva Dudy s Budějovicemi nadále platí

Jirka G. NovákSport.cz

Spor hokejového klubu z Českých Budějovic HC Mountfield s útočníkem Radkem Dudou bude mít zřejmě další pokračování. Smírčí komise Českého svazu ledního hokeje totiž rozhodla, že výpověď, kterou hráč na jihu Čech obdržel, nebyla oprávněná. Sport.cz to řekl ředitel extraligy Stanislav Šulc. Duda tak formálně stále zůstává hráčem Budějovic, kde má ještě rok platnou smlouvu.

Článek

"Výpověď byla komisí ČSLH shledána neplatnou, protože klub HC Mountfield nepostupoval v rámci pravidel, podle kterých mohla být smlouva s hráčem Radkem Dudou vypovězena," řekl Sport.cz ředitel hokejové extraligy Stanislav Šulc.

Především šlo o to, že klub prý nedostatečně hráče varoval před možností výpovědi. "Pokud se hráč dopustil nějakého významného prohřešku, měl být na tuto skutečnost dostatečně upozorněn s tím, že může dojít k výpovědi," dodal Šulc. Vedení HC Mountfield sice 27. března 2009 poslalo Dudovi písemné napomenutí, ale to údajně nestačilo.

Celý spor začal, když Duda dostal od HC Mountfield k 30. dubnu 2009 předčasnou výpověď z původně dvouleté smlouvy. A to za jeho údajně časté disciplinární prohřešky. Hráč vzápětí kontroval s tím, že mu klub dluží přes milión korun za čtyři poslední výplaty. Podle klubu nevyplacení části mzdy souviselo se sankcemi za hráčovo chování.

Duda měl prý často chodit pozdě na tréninky a nevhodně působit na mužstvo, když na tréninku napadl spoluhráče Milana Gulaše. Nevhodné měly být také jeho výroky o trenérovi Tlačilovi. Třicetiletý Radek Duda patřil mezi nejlépe placené hráče jihočeského klubu a měl být jedním z hlavních tahounů ofenzívy. Za sezónu nastřílel ve 49 zápasech sedm branek.

Reklama

Související témata: