Hlavní obsah

Čakajík má vyztužit libereckou defenzivu

LIBEREC

Po pěti letech se vrátil do kádru Bílých Tygrů z Liberce hokejový obránce Martin Čakajík. Očekává se od něj, že pomůže vyztužit defenzivu a zacelit mezery po odchodu čtveřice zkušených beků. Pod Ještěd přišel z Plzně, ale během uplynulých sezón toho stihl mnohem víc.

Foto: HC Lasselsberger Plzeň

Martin Čakajík ještě v dresu Plzně

Článek

„Z Liberce jsem kdysi odcházel do Třince, kde jsem byl půl roku. Dva a půl roku jsem pak hrál za Znojmo, kde jsem zažil i třetí místo v extralize. Na to moc rád vzpomínám. A pak už následovala Plzeň, která v loňské sezóně žila hokejem a účinkováním v semifinále extraligy si užila velkou euforii. Už předtím jsme vyřadili Pardubice. A zápasy se Slavií sledovala celá republika, bylo to super,“ ohlíží se 29letý slovenský obránce.

Přesto zamířil do Liberce. „Měl jsem i jiné nabídky, ale rozhodl jsem se pro Bílé Tygry. Mohu se soustředit jen na hokej. V Liberci jsem si při první štaci našel přítelkyni, která se mezitím stala mojí manželkou, takže i z těchto důvodů jsem upřednostňoval návrat na sever.

Jsem rád za přestup do Liberce, kde jsem spokojený. Klub mě chtěl a jsem v podstatě doma. Většinu spoluhráčů znám, protože jsme se několik let potkávali v extralize. A s některými jsem tady hrával i při svém předešlém angažmá. S adaptací problém nebyl, všechno proběhlo příjemně,“ líčí Čakajík.

Patří k těm starším

Přišel do mužstva, které má za sebou neúspěšnou loňskou sezónu a navíc velký odliv hráčů. „Musíme jít postupnými kroky. Chceme se nejprve dostat do play-off a pak se pokusit proniknout co nejvýš. Pokud jde o moje úkoly, bylo by naznačeno, co se ode mně očekává v obraně. Budeme si muset pomoci navzájem. Odešli čtyři zkušení obránci a nahradit je nebude snadné. Cítím větší zodpovědnost, protože v kádru už patřím k těm starším,“ přibližuje obránce, který nastupuje ve dvojici s Jiřím Moravcem. „V Tipsport Cupu jsme ještě nebyli kompletní, elitní útočníci dostali volno. Věřím, že v příštích kolech budeme aspoň jednou v nejsilnější sestavě, abychom nasbírali nějaké body. Po dvou kolech máme jen jeden. Je to málo, i když jsme hráli v Karlových Varech a v Litvínově. Doma se pokusíme tuhle bilanci napravit,“ rozjímá Čakajík.

Ve druhé polovině srpna absolvují liberečtí hokejisté turné ve Švýcarsku. „Za tamní soupeře nastoupí i Kanaďané, střetneme se i s ruským Petrohradem. Chceme tam uhrát co nejlepší výsledky,“ zakončuje obránce.

Reklama

Související témata: