Hlavní obsah

Kůrka se dohodl s Budějovicemi a vrací se do extraligového kádru

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Tomáš Kůrka bude i v následující sezóně bojovat na ledě v dresu hokejistů HC Mountfield, útočník s reprezentačními zkušenostmi se po téměř dvou týdnech dohadů nakonec dohodl s vedením českobudějovického klubu na úpravě svého platu. Z plánovaného hostování v prvoligovém Táboře se tak Kůrka brzy opět připojí k extraligovému celku a už v úterý by za tým mohl nastoupit v zápase Tipsport Cupu se Spartou.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Tomáš Kůrka v budějovickém dresu před brankou Karlových Varů

Článek

Na konci července poslalo vedení HC Mountfield svého třetího nejproduktivnějšího hráče z poslední sezóny na hostování do prvoligového Tábora. Důvodem bylo, že sedmadvacetiletý Kůrka nebyl ochoten přistoupit na snížení svého platu, které klub zavedl u hráčů po konci poslední sezóny.

Kůrkův hráčský zástupce Jaromír Henyš se proti tomuto jednání brzy ohradil a označil jednání HC Mountfield za šikanu. Samotný hráč se měl dokonce nechat slyšet, že už se do týmu nikdy nevrátí. A údajně začala probíhat jednání o jeho přestupu do jiného extraligového týmu. Nakonec ale vzájemný spor skončil dohodou.

"Dne 7. srpna 2009 se sešel pan Tomáš Kůrka s vedením HC MOUNTFIELD a z hodinového jednání vyplynulo, že si pan Kůrka plně uvědomuje současnou finanční situaci hokeje v České republice v návaznosti na hospodářskou krizi a z ní vyplývající finanční možnosti sponzorů klubu a souhlasí s úpravou svého platu. O výši této úpravy nebudou strany informovat. Vedení klubu poté rozhodlo o ukončení hostování hráče Tomáše Kůrky v HC Tábor a vrácení hráče do základní sestavy HC MOUNTFIELD," píše se v prohlášení jihočeského klubu zaslaném redakci Sport.cz.

Případ Duda stále nevyřešen  

Nevyřešenou otázkou nadále zůstává působení dalšího útočníka Radka Dudy. Ten je sice po rozhodnutí smírčí komise Českého svazu ledního hokeje stále pod platnou smlouvou v Českých Budějovicích, od nichž dostal k 30. dubnu výpověď, ale v současnosti řeší další problém. Klub mu totiž za neúčast na tréninku udělil pokutu ve výši 30 procent z měsíčního platu. Důvodem má být porušení smlouvy, protože v pátek, v sobotu a v pondělí nedorazil na trénink.

Ke smíru došlo alespoň v případě finančních nesrovnalostí. České Budějovice dlužily Dudovi čtyři výplaty, tedy víc než milión korun, jež mu po výpovědi nechtěly vyplatit. Nyní však vedení klubu svůj postoj změnilo s ohledem na rozhodnutí arbitráže v Dudův prospěch.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec