Hlavní obsah

České Budějovice už nepočítají s obránci Frolem a Posmykem

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejoví obránci Tomáš Frolo a Marek Posmyk už nebudou pokračovat v Českých Budějovicích. Podle oficiálních stránek klubu neprošli z výkonnostních důvodů zúžením kádru. Oba si po dohodě s vedením Mountfieldu mohou hledat nové angažmá.

Článek

Sedmadvacetiletý Frolo přišel do Českých Budějovic předloni z Třince. Slovenský zadák, který působil v české extralize i ve Vsetíně, má na kontě v tuzemské nejvyšší soutěži 353 utkání a 36 bodů za 14 branek a 22 asistencí.

O tři roky starší Posmyk se v lednu musel vrátit do Českých Budějovic společně s brankářem Janem Cháberou po rozhodnutí smírčí komise svazu z Mladé Boleslavi, protože Středočeši nedodrželi splátkový kalendář. Posmyk, který předtím pravidelně nastupoval, už odehrál do konce sezony za Mountfield jen dvě soutěžní utkání a zůstal v jihočeském klubu nechtěný i na startu nového ročníku.

Celkem si bek se zkušenostmi z 19 utkání v NHL v dresu Tampy Bay připsal v 346 zápasech české nejvyšší soutěže za Jihlavu, Zlín, Slavii, Plzeň, České Budějovice, Pardubice a Mladou Boleslav 91 bodů za 43 gólů a 48 přihrávek.

Reklama

Související témata: