Hlavní obsah

Mít i generálního partnera, tak vyhrajeme ligu, vtipkují hokejoví indiáni z Plzně

PLZEŇ

Plzeňský hokejový klub ve čtvrtek oficiálně představil nové partnery před nadcházejícím ročníkem extraligy. Loňský semifinalista play-off se podle ředitele klubu Emila Kristka blíží k pokrytí 80 miliónového rozpočtu. Klub s novým logem indiána bude podporovat kolem 200 partnerů. "Kdybychom sehnali generálního sponzora, byla by to třešnička na dortu," řekl Kristek.

Foto: Petr Eret, ČTK

Generální manažer hokejistů Plzně Martin Straka (vpravo) a jednatel klubu Jaromír Zavoral.

Článek

"Zásadní pro chod klubu v nadcházející sezóně je skutečnost, že se blížíme k pokrytí rozpočtu," zaznělo ve čtvrtek v útrobách plzeňské ČEZ Arény z úst prezidenta klubu Kristka. "Podařilo se udržet rozpočet na úrovni let minulých, v současném době máme podepsáno více než čtyřicet smluv, dalších sedmdesát je připraveno k podpisu a jsou postupně realizovány," uvedl Kristek. "Pokud bychom sehnali generálního partnera, tak bychom už vyhráli ligu, protože bychom si mohli dovolit další skvělé hráče," vtipkoval Kristek.

Nová strategie klubu je zaměřena na menší partnery, aby nedošlo při odchodu generálního partnera k existenčím problémům, tak jako tomu bylo po skončení minulé sezóny. "Snažíme se vytvářet prostor pro menší subjekty," prozradil Kristek s tím, že je ohledně detailů vázán mlčením.

V čele s náčelníkem indiánů Strakou

V klubu kromě nových sponzorů došlo také ke změně loga a názvu. V nadcházejícím ročníku vyjedou Plzeňští na led pod názvem HC Plzeň 1929 v čele s náčelníkem Martinem Strakou a indiánem na prsou. "Nové logo klubu s indiánem se nám moc líbí, povedlo se" řekl Straka, jenž je sedmdesátiprocentní vlastník klubu.

Od nového loga si vedení slibuje větší zájem fanoušků o suvenýry. "Rádi bychom, aby se příjmy ze suvenýrů staly významným přínosem do rozpočtu," řekl Kristek. "V novém fanshopu bude přes 200 položek," vzkázal plzeňským fanouškům i lidem v okolí západočeské metropole.

Právě příznivců plzeňského hokeje se bude týkat další novinka v sezóně 2009/10. "Došlo k novému zabezpečení na stadiónu, kde budou umístěny kamery Policie ČR a v případě potřeby bude možno přistoupit k detailnímu záběru na problémové diváky," uvedl jednatel klubu Jaromír Zavoral s tím, že lépe zabezpečen bude rovněž novinářský sektor, který bude od kotle domácích chráněn sítí.

Sýkora představí Stanley Cup

"Našich fanoušků si velmi vážíme, ale uvědomujeme si, že se musí chovat slušně, aby se o nich nepsaly špatné věci, jako vloni" doufá Zavoral ve zlepšení chování skalních nadšenců plzeňského hokeje.

Plzeňský hokej slaví letos 80. výročí své existence. K tomu jubileu je připravena 30. srpna kromě jiného akce Den s hokejem, kde proti sobě nastoupí Výběr reprezentace ČR proti Výběru Plzně. Součástí akce bude příjezd Petra Sýkory, jenž na stadiónu ukáže slavný Stanley Cup, který letos v NHL vyhrál s Pittsburghem.

Reklama

Související témata: