Hlavní obsah

Plzeň porazila Eisbären a vyhrála Clean Rohr Cup

Hokejisté Plzně zakončili své vystoupení na Clean Rohr Cupu v Drážďanech výhrou nad Eisbären Berlín 5:3 a bez ztráty bodu turnaj ovládli. Předtím totiž porazili také Wolfsburg a domácí Drážďany. Nedělní zápas rozhodl 57 sekund před koncem Kanaďan Mark Bomersback. Další duel v přípravě na nový ročník extraligy čeká Západočechy v úterý v rámci Tipsport Cupu v Chomutově.

Článek

Plzeň se dostala do vedení v páté minutě díky gólu obránce Hanzlíka v přesilovce, za devět minut minut zvýšil v početní výhodě pěti proti třem Straka. Za Eisbären snížil rovněž při výhodě dvou hráčů v poli 23 sekund před koncem úvodní části Regehr.

V 27. minutě zvýšil na 3:1 Kanaďan Scofield, ale stav rychle zkorigoval Baxmann a v 47. minutě vyrovnal Degon. Západočechům stačila k triumfu i remíza, ale díky Bomersbackovi se nakonec radovali z výhry. Před závěrečnou sirénou se trefil ještě Adamský.

Kometa Brno porazila v přípravě v Břeclavi Vídeň

Hokejisté Komety Brno zvítězili v nedělním přípravném utkání na nový ročník extraligy v Břeclavi nad rakouským celkem Vídeň Capitals 5:2, když rozhodli čtyřmi góly už v úvodní třetině. Další zápas čeká nováčka nejvyšší soutěže v úterý v Blansku, kde Brňané v Tipsport Cupu přivítají Třinec.

Jako první se za Kometu trefil v sedmé minutě Klimt a rozjel brankostroj, kdy během tří minut a osmi sekund skórovali ještě Kántor, Šindel a Erat. V 23. minutě sice snížil Draschkowitz, ale vzápětí Dlouhý vrátil Brnu čtyřbrankový náskok. Poslední slovo měl v 35. minutě Rodman.

Hokejový turnaj Clean Rohr Cup v Drážďanech:
Plzeň 1929 - Eisbären Berlín 5:3 (2:1, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 5. Jiří Hanzlík (Benák, Tvrdík), 14. M. Straka (Benda, Bomersback), 27. Scofield (Jiří Hanzlík), 60. Bomersback (Scofield, M. Straka), 60. Adamský - 20. Regehr (Walker, Roach), 27. Baxmann (Busch, Roach), 47. Degon (Friesen, Felski). Rozhodčí: Vozar - Ponomarjov, Schultz. Vyloučení: 8:12. Využití: 2:1. Diváci: 881.
Přípravné hokejové utkání v Břeclavi:
Kometa Brno - Vídeň Capitals 5:2 (4:0, 1:2, 0:0)
Branky: 7. Klimt, 8. Kántor, 9. Šindel, 10. Erat, 25. Dlouhý - 23. Draschkowitz, 35. Rodman.

Reklama

Související témata: