Hlavní obsah

Slovenský obránce Mezei se zapojí do přípravy Plzně

Slovenský hokejový obránce Branislav Mezei bude od pondělka nováčkem v kádru extraligové Plzně. Osmadvacetiletý účastník tří mistrovství světa, který působil v uplynulém ročníku v Kontinentální lize v dresu Barysu Astana, je na západě Čech dohodnutý na angažmá, ale v případě zajímavé nabídky ze zahraničí může odejít.

Foto: Petr Eret, ČTK

Generální manažer hokejistů Plzně Martin Straka (vpravo) a jednatel klubu Jaromír Zavoral - ilustrační foto.

Článek

"Domluvili jsme se s jeho agentem. Zatím bude v Plzni, ale má svolení, že v případě zajímavé nabídky z Ruska či Skandinávie může odejít. Je to podobná situace jako před rokem u Petera Smreka," řekl deníku MF Dnes sportovní ředitel Milan Tichý. Mezeiův krajan Smrek přišel loni po působení ve Frankfurtu už v rozjeté sezóně a nakonec ji v Plzni i dohrál, až letos v létě zamířil do Čerepovce.

Mezei už v české extralize působil v sezoně 2004/05 při výluce v NHL, kdy odehrál 41 zápasů za Třinec a připsal si gól a dvě přihrávky. Zbytek ročníku ale tehdy strávil v Dukle Trenčín. Odchovanec Nitry působil v letech 1997 až 2008 v zámoří, kde odehrál v NHL za New York Islanders a Floridu celkem 240 utkání a zaznamenal 24 bodů za pět tref a 19 přihrávek. Nastupoval i v juniorské OHL za Belleville Bulls a pak na farmách v NHL v Lowellu, Bridgeportu a San Antoniu.

Za kazašskou Astanu v KHL zaznamenal v minulé sezoně v 59 zápasech včetně play off 11 bodů za pět branek a šest asistencí. Slovensko reprezentoval na světových šampionátech v letech 2001, 2004 a loni. Představil se i na Světovém poháru v roce 2004.

Reklama