Hlavní obsah

Extraligovou sezónu ve Spartě začne jen Hlinka, Hlaváč ne

PRAHA

Pouze Jaroslav Hlinka a nikoliv i Jan Hlaváč, jak se původně zdálo, zahájí nadcházející extraligovou sezónou v dresu hokejové Sparty. Pražský klub se totiž nakonec dohodl na spolupráci pouze s jedním z dvojice útočníků, kteří jsou jinak smluvně vázaní ve švédském Linköpingu. Kvůli tamním daňovým zákonům se ale na sever Evropy přesunou až koncem října.

Foto: René Volfík, ČTK

Jan Hlaváč v příštím roce v dresu Sparty hrát nebude.

Článek

"Minulý týden jsme podepsali s Linköpingem smlouvu na transfer Jaroslava Hlinky, který tak za nás bude nastupovat do 25. října. Byli jsme samozřejmě i v jednání o uvolnění Jana Hlaváče, s přihlédnutím k ekonomické stránce celé transakce ale dohoda nakonec nebyla uskutečněna," uvedl generální manažer Sparty Petr Bříza na klubovém webu.

Neangažování Hlaváče podle jeho slov nesouvisí s ekonomickými požadavky hráče, ale s pojištěním jeho švédského kontraktu a podmínkami jeho uvolnění ze strany Linkopingu. "Roli sehrál také fakt, že jsme se dohodli na celoroční smlouvě s Tomášem Netíkem. Tím se zaplnil počet útočníků v našem kádru a my potřebujeme dlouhodobě dát větší prostor dalším hráčům mladší generace," řekl Bříza.

Roční smlouvu podepsal Macholda

Sparta zároveň v pondělí večer zveřejnila informaci, že roční smlouvu s klubem podepsal obránce Petr Macholda, jenž byl v minulých týdnech v pražském týmu na zkoušku. "Během zkoušky nás přesvědčil o svých kvalitách a po poradě s trenéry jsme se rozhodli jej angažovat," uvedl Bříza na adresu sedmadvacetiletého hráče, jenž v minulých sezonách působil v Německu. Odchovanec litvínovského hokeje však například v roce 2004 pomohl Zlínu k extraligovému titulu.

Spartu naopak opouští brankář Michal Valent, jehož klub získal již v roce 2004 v juniorském věku. Nikdy se mu však nepodařilo prosadit se do kádru extraligového mužstva. Slovenský gólman naposledy hostoval v Havířově, před sezonou se krátce připravoval s Mladou Boleslaví, která jej však nakonec z ekonomických důvodů neangažovala.

"S Valentem jsme se vzájemně dohodli na ukončení spolupráce. V současné době máme v kádru gólmany Jana Cháberu, Petra Přikryla a Filipa Novotného. Valent by v této konkurenci nedostával dostatek prostoru a tak si hledá angažmá v jiném klubu. Pro obě dvě strany je to nejvýhodnější řešení," uvedl Jaromír Látal, manažer pro sportovní rozvoj klubu.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec