Hlavní obsah

Vampola zpět do Plzně? Jsme s ním v kontaktu, přiznal kouč Jelínek

CHOMUTOV

V listopadu minulého roku odešel hokejista Petr Vampola z Plzně do Ufy, ale možná se do západočeské metropole znovu vrátí. Je v tom však jeden malý háček: pokud nebude o šikovného sedmadvacetiletého útočníka zájem jinde v Evropě. "Pokud by se rozhodl pro českou extraligu, pak je velká šance, že by hrál v Plzni," prohlásil trenér Marian Jelínek.

Foto: HC Lasselsberger Plzeň

Oblékne Petr Vampola znovu plzeňský dres?

Článek

Přestože se Plzeň potýkala po skončení loňského ročníku extraligy s vážnými finančními problémy, Vampolův plat by podle trenéra Jelínka byl pokryt. "Máme připraveného zvláštního sponzora, který by pomohl s jeho krytím," prozradil Sport.cz s tím, že by nemuselo jít o tak vysokou sumu. "Pokud by dostal od ruského týmu odstupné, tak jsme domluveni, že by jeho výplata nebyla zase tak velká," vysvětlil Jelínek.

"Protože už není náš, ale Ufy, tak čekáme, jak se ruský klub rozhodne, má rozhodující slovo," řekl Jelínek. "Finance ve Švédsku či Finsku jsou však úplně jinde, takže s ním zatím absolutně nepočítáme," je si vědom možností jinde v Evropě, když ruský tým prováhal výměnu v rámci Kontinentální ligy.

Vampola odešel z Plzně loni koncem listopadu, když vyslyšel lákavou nabídku. Tehdy byl druhým nejproduktivnějším hráčem extraligy a nejlepším hráčem svého klubu. V 26 zápasech získal 29 bodů (13+16). Před odchodem z Plzně přislíbil, že se jednou do klubu vrátí.

V KHL odehrál Vampola v dresu Salavatu sedmnáct utkání a v play-off se do hry vůbec nedostal. Potvrdily se tak názory, že noví trenéři sibiřského celku Vjačeslav Bykov s Igorem Zacharkinem české hráče moc nemusí. Před Vampolou totiž tým opustili Michal Mikeska s Leošem Čermákem. V týmu, kde bylo vloni nejvíce českých hráčů, tak možná zůstane pouze obránce Miroslav Blaťák.

Reklama

Související témata: