Hlavní obsah

Zlín porazil v přípravě Skalici 4:1, Budějovice zdolaly Kolín nad Rýnem

ZLÍN/KLADNO/ČESKÉ BUDĚJOVICE/POPRAD

Hokejisté Zlína porazili v přípravném utkání Skalici 4:1. Finalistovi posledního ročníku slovenské extraligy ve čtvrtek vrátili porážku 0:4 z Rona Cupu, který se konal minulý týden v Trenčíně. České Budějovice zvítězily doma nad Kolínem nad Rýnem i díky dvěma gólům Tomáše Kůrky 6:2, Kladno si poradilo s Ingolstadtem 6:1.

Článek

V sestavě Zlína chyběl kapitán Balaštík, který si odnesl zranění z minulého přípravného utkání s Vítkovicemi. I bez něho začal Zlín dobře, ale první vážnější šance si připravili hosté. Višňovského i Filipa Nováka však gólman Sedláček vychytal. Do vedení šli domácí v 18. minutě, kdy Čech obral soupeře o puk, vysunul Ondráčka a jeho střelu dorazil Linhart.

Po přestávce Zlín přidal a začal Skalici přehrávat. Několik slibných šancí si připravila Kollárova formace, ale druhý gól se jí přidat nepodařilo, podobně dopadl i Sivák. Ve 33. minutě Skalica vyrovnala, v oslabení se po křídle protáhl Školiak a blafákem překonal bezmocného Sedláčka. Hosté mohli obrat dokonat ve 36. minutě, ale akci Paška překazil pohotovým zákrokem Sedláček.

Třetí třetina už byla plně v režii Zlína. V jejím úvodu sice Ondráček minul prázdnou branku, ale ve 47. minutě Kubiš vybruslil zpoza branky a střelou pod horní tyčku skóroval. Sedm minut poté v přesilovce našel Leška na modré čáře Bořutu a ten dělovkou do šibenice zvýšil. Čtvrtý gól přidal Vlach, který dotlačil do branky střelu Kubiše.

PSG Zlín - HK Skalica 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 18. Linhart, 47. Kubiš, 54. Bořuta, 57. Roman Vlach - 33. Školiak. Rozhodčí: Škach - Charous, Řezníček. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváků: 263.

Budějovice porazily Kolín nad Rýnem

Hokejisté Českých Budějovic porazili v přípravě Kolín nad Rýnem jednoznačně 6:2. Jihočeši rozhodli o svém vítězství vynikajícím nástupem do zápasu a po první třetině vedli již 5:0. Po dvou gólech vstřelili Tomáš Kůrka a Jiří Šimánek.

Domácí svého soupeře smetli v úvodním dějství pěti góly, které padly po vtipných kombinacích technicky vybavených útočníků. Pod dojmem vysokého náskoku od druhé třetiny Jihočeši zvolnili a z utkání se stala nezáživná podívaná. Branku Českých Budějovic hájil spolehlivý Kovář, těžkou práci ale neměl.

Němci nepředvedli očekávaný důraz v útoku ani v obraně. Brankáři Vajs a Weibel, kteří se vystřídali v polovině utkání, své spoluhráče také příliš nepodrželi.

České Budějovice - Kolín nad Rýnem 6:2 (5:0, 1:2, 0:0)
Branky: 9. a 17. Kůrka, 15. a 38. Šimánek, 4. Kotrla, 6. Hřebejk - 25. Julien, 32. Čiernik. Rozhodčí: Dvořák - Jančišin, Matějíček. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1: Diváci: 1200.

Hokejisté Kladna rozstříleli Ingolstadt

Hokejisté Kladna porazili v přípravném utkání německý Ingolstadt vysoko 6:1. Po vyrovnaném stavu, který byl po druhé třetině, si Středočeši v závěrečném dějství s chutí zastříleli a pěti góly rozhodli o jasném vítězství.

Kladenští se proti účastníkovi německé nejvyšší soutěže dlouho nemohli prosadit, přestože hostům chyběla řada hráčů. V obranných řadách jim musel dokonce vypomoci domácí Trončinský. Navíc měl Ingolstadt v nohách středeční zápas s Karlovými Vary.

Po dvě třetiny se hrál otevřený hokej, ve kterém byli hosté překvapivě o něco lepší. Ve 44. minutě však dostal Kladno do vedení Tomajko a třetí gól v síti soupeře v součtu s únavou z předchozího duelu poznamenal hosty natolik, že ve zbytku zápasu pouze přihlíželi pěkným gólovým akcím domácích. V dresu hostí nastoupil i obránce Jakub Ficenec.

Kladno - Ingolstadt 6:1 (1:1, 0:0, 5:0)
Branky: 7. Čurilla, 44. Tomajko, 46. Valský, 51. Frolík, 52. Toman, 55. Eberle - 10. Hussey. Rozhodčí: Dundr - Frühauf, P. Řešátko. Vyloučení: 5:12. Využití: 3:1. Diváci: 500.

Vítkovice vstoupily do Tatranského poháru výhrou

Hokejisté Vítkovic zahájili svou účast na Tatranském poháru v Popradu vysokým vítězstvím 7:1 nad polským klubem Cracovia Krakov. Ostravané postoupili do pátečního finále, v němž se utkají o celkové vítězství s domácím týmem.

Vítkovice poslal do vedení v sedmé minutě Štefanka. Na začátku 18. minuty zvýšil Hruška, ale soupeř o 48 vteřin později dokázal odpovědět. Šlo však o jedinou branku polského týmu, naopak účastník české extraligy poté skóre navyšoval a s přehledem zvítězil.

Vítkovice Steel - Cracovia Krakov 7:1 (2:1, 2:0, 3:0)
Branky: 7. Štefanka, 18. R. Hruška, 25. Burger, 39. Roman, 44. Klimek, 53. Stehlík, 59. Krenželok - 18. Dudaš. Diváci: 150.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice