Hlavní obsah

Sice jsme starý, ale hokej ještě zvládneme, hlásí Reichel se Šlégrem

Útočník Robert Reichel s obráncem Jiřím Šlégrem patří sice k nejstarším hráčům Litvínova, ale stále jsou v severočeském klubu oporami jak v kabině, tak na ledě. Pokud jim to zdraví dovolí, končit s kariérou se rozhodně nechystají. „Zlaté jádro se po loňské sezóně zachovalo a doplnilo se kvalitními juniory,“ řekl před startem extraligy Šlégr.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Obránce Jiří Šlégr (vpravo) a kapitán litvínovských hokejistů Robert Reichel na tiskové konferenci

Článek

„Starý sice jsme, ale pokud nám to zdraví dovolí, tak budeme hokej hrát dál,“ hlásí s úsměvem útočník a sportovní manažer Litvínova Reichel a jeho parťák a vrstevník Šlégr přikyvuje. „Chceme, abychom byli vnímáni jako klub, který do extraligy jasně patří,“ doplnil osmatřicetiletý zadák, jenž v minulém ročníku odehrál 48 zápasů a v základní části získal 31 bodů (5+26).

Na práci s mládeží je v Litvínově tradičně kladen velký důraz. V klubu vyrostlo čtrnáct mistrů světa a osm olympijských vítězů, ze všech v klubů v Česku má Litvínov nejvíce odchovanců v zámořské NHL. „I v současnosti máme v kádru hodně kvalitních juniorů, z nichž by se v budoucnu mohly stát nové hvězdy českého hokeje,“ myslí si Reichel, loni s 45 body nejproduktivnější útočník týmu po základní části.

Vedení klubu do svých řad rovněž nedávno získalo zkušeného obránce Miloslava Gureně, jenž by měl být pro mladé beky dobrým učitelem. „Bude přínosem pro mladé hráče a vytvoří v obraně konkurenci,“ slibuje si Reichel od dvouletého angažmá dvaatřicetiletého bývalého zadáka Třince.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice