Hlavní obsah

Šlégr si dovede představit, že by se stal poslancem na bruslích

Hokejistu Jiřího Šlégra čekají dvě velké události, které mohou ovlivnit jeho další kariéru. Obránce Litvínova ve čtvrtek dostane injekci do míchy, která by mu měla ulevit od bolestí zad a v říjnu bude ve volbách kandidovat za ČSSD do Poslanecké sněmovny. „Nechtěl bych hrát, jen protože mám chuť, a nakonec na ledě vypadal jako zpomalený film,“ vzkázal Šlégr.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Litvínovský obránce Jiří Šlégr

Článek

O jaký lékařský zákrok se bude jednat?

Stejný zákrok jsem podstupoval, když jsem měl operaci zad, a opravdu mi to na třičtvrtě roku vydrželo a mohl jsem hrát bezbolestně. Chytám se stébla. Zákrok podstoupím, abych mohl hrát na sto procent. Nechtěl bych hrát, jen protože mám chuť, a nakonec bych na ledě vypadal jako zpomalený film.

Jak probíhá komunikace s doktorem?

Konzultují se mnou konkrétní zákrok, v čem mně může a v čem nemůže pomoct. Stereoid, který mi píchnou, by měl obalit nervy a zabránit bolesti, která je způsobena tlakem na nervy.

Nebojíte se, že by se tato látka mohla dostat do rozporu s antidopingovou kontrolou?

Nazval jsem to stereoidem, ale možná jde o jinou látku. Konkrétně jsem to s doktorem ještě nekonzultoval. Jestliže by to měl být doping, tak bych musel skončit, ale nedovedu si představit, že bych za to, abych mohl chodit, dostanu distanc (smích).

Co vám říká rodina?

Rodina mně nadává už dlouho. Bohužel to nemohu tolik vnímat. Pro mě je důležité, aby injekce zabrala. Pokud zabere, tak se to posouvá někam jinam a budu mít ještě větší chuť než mám.

Hrozí do budoucna po zákroku nějaké následky?

Záda už lepší nebudou. Jestli mohou být horší, je otázka, já pevně věřím, že ne. Operace, která již proběhla, dopadla dobře, otázka je, jak se bude zranění dále vyvíjet.

Existuje možnost, že se za rok znovu potkáme a budete říkat, že jdete na další operaci?

To nevím, ale nejsem o tom přesvědčený. Zároveň však nechci hlásit, že jde o mou poslední sezónu. Až ta chvíle přijde, tak se ji všichni dozvíme, ale nechci předbíhat. Hrozně rád bych sezónu začal na dost lepší úrovni, než padesát procent, jako jsem dohrával loňské play-off.

Cítíte, že než hrát na padesát procent, tak raději vůbec?

To zcela určitě.

Pokud byste se dostal do Poslanecké sněmovny, chtělo by se vám s hokejem seknout?

Určitě se mi nebude chtít končit. Rád bych sezónu dohrál, ale je to o konzultaci ve straně. Uvidíme, jestli to bude vůbec možné, jak dopadnou volby, jak dlouho potrvají koaliční jednání a jestli vůbec budu zvolen. Říká se, že jsme na volitelném místě, ale pokud se to nestane, tak jde pouze o dedukce.

Dovede si sám sebe představit jako poslance na bruslích?

Dovedu, ale musíme počkat, protože práce ve sněmovně bude náročná. Je to spousta času a nerad bych ani jedno ani druhé něčím šidil.

Pokud byste byl zvolen, tak byste seděl vedle bývalého skokana na lyžích Pavla Ploce, už jste se o tom spolu bavili?

Známe se spolu a komunikujeme. Na pár věcí jsem se ho ptal. Ale bavím se se všemi, abych měl obrázek o tom, co práce obnáší.

Už máte nějaký rozvrh předvolební kampaně?

Program mám a bude velice podobný, jako ten před krajskými volbami. Určitě nebude kolidovat s hokejem.

Jak to vypadá s návratem Martina Ručinského do Litvínova?

V novinách to bylo přehnaně nafouklé. S Martinem jsme se bavili, že pokud by nedostal ve Spartě novou smlouvu, tak ho v Litvínově rádi přivítáme. Martin ale trénoval za Spartu a hraje i přípravné utkání, takže nejspíš tam pravděpodobně skončí.

Pokud se zády vše dobře dopadne, tak začátek ligy stihnete?

Určitě. Vše jsem nasměroval tak, abych měl před startem ligy ještě týden na trénink.

Reklama

Související témata: