Hlavní obsah

Duda jde dělat rozruch do první ligy, z Budějovic míří do Chomutova

CHOMUTOV

Hokejový útočník Radek Duda míří z extraligových Českých Budějovic do prvoligového Chomutova. Bývalý reprezentant podepsal ve čtvrtek v novém působišti roční smlouvu s možností dvouleté opce. Informaci potvrdily oficiální stránky obou klubů. "Českobudějovický klub se s hráčem dohodl na ukončení vzájemné spolupráce bez jakéhokoliv dalšího odstupného," informoval manažer Jihočechů František Joun.

Článek

V Chomutově si od zkušeného forvarda slibují kvalitu v klíčových utkáních. „O Radka velice stál trenér Radim Rulík. Je to hráč s nespornou hokejovou kvalitou a jeho styl hry by nám v náročných prvoligových zápasech mohl pomoct," uvedl k přestupu tiskový mluvčí severočeského celku David Dinda na oficiálním webu Chomutova s tím, že možnost opce na hráče platí v případě postupu do nejvyšší soutěže.

Duda měl sice v Českých Budějovicích kontrakt, ovšem jeho pokračování v klubu byla téměř vyloučeno. K 30. dubnu dostal útočník s pověstí problémového hráče od Mountfieldu výpověď, kterou však odmítl uznat. Zapravdu mu dala začátkem srpna i smírčí komise Českého svazu ledního hokeje, podle nějž nebyla výpověď podána v souladu s hráčkou smlouvou. Klub následně Dudovi vyplatil více než milion korun, jež mu náležel v rámci čtyř výplat.

Podle informací Sport.cz Chomutov nepřevzal hráčovu smlouvu z Českých Budějovic, ale dohodl se s Dudou na vlastních podmínkách kontraktu.

Na jih Čech přišel Duda loni v létě, když v předešlé sezóně postupně vystřídal dresy Slavie, Langnau a Basileje. Účastník mistrovství světa 2003, který hrál i za Spartu, Plzeň, Kazaň, Malmö či Ilves Tampere, si v nevydařeném ročníku Jihočechů připsal v extralize ve 49 zápasech 23 bodů za sedm branek a 16 asistencí.

Kromě Dudy získal ve čtvrtek Chomutov nadějného mladého útočníka Ondřeje Fialu. Jednadvacetiletý rodák ze Šternberka podepsal na severu Čech roční smlouvu. Fiala strávil pět sezón v zámořské WHL za tým Everett Silvertips a Saskatoon Blades. V minulé sezóně odehrál dva zápasy za Spartak Moskva v KHL, zbytel sezóny hájil barvy Permu ve druhé ruské lize s bilancí 19 bodů (12+7).

Reklama

Související témata: