Hlavní obsah

Třinec snížil rozpočet o 20 procent, ale kádr neoslabil

TŘINEC

I hokejisté Třince budou šetřit. Klub před novou extraligovou sezónou snížil rozpočet o dvacet procent, přesto minimálně zachoval kvalitu a sílu. "Byl jsem příjemně překvapen reakcí hráčů, jak se k tomu postavili čelem. Pochopili asi vážnost situace," řekl na dnešní tiskové konferenci viceprezident klubu Jan Czudek.

Článek

Extraligové mužstvo má v nadcházejícím soutěžním ročníku vyjít s 50 milióny korun. "Museli jsme se uskromnit, ale i s nižším rozpočtem bude manšaft schopen hrát důstojnou roli. Zabezpečili jsme kompletně celou sezonu a od hráčů očekáváme, že za tu jistotu, kterou jim v dnešní nejisté době dáváme, nám budou odvádět velmi kvalitní výkony," prohlásil Czudek.

Vzdor úsporným opatřením Třinec kádr vyzbrojil i zvučnými jmény. Přišli hráči s reprezentačními zkušenostmi: gólman Tomáš Duba, obránci Josef Hrabal s Lukášem Zíbem a v úterý se vedení klubu dohodlo s útočníkem Ladislavem Kohnem, že v říjnu nezamíří ve Skandinávii a v Třinci odehraje celou sezonu. V kádru naopak nezůstali Lubomír Sekeráš a David Moravec, kteří nepřistoupili na skromnější návrhy smluv.

"Rozpočet není nafukovací. Museli jsme zvažovat, které hráče angažovat. Moravec i Sekeráš dostali nabídky, ale ani jeden ji neakceptoval," uvedl první trenér a sportovní ředitel Pavel Marek. Kádr opustili i jiní zkušení hráči. Obránce Miloslav Gureň odešel do Litvínova, útočník Miroslav Kováčik do Nitry a brankář Roman Čechmánek ukončil kariéru. Hned jedenáct hráčů, mezi nimi i brankář Martin Vojtek, putovalo na výpomoc či rozehrání na farmu v Šumperku.

Na počest výročí čtyři zápasy v retro

"Martina Vojtka nikdo nehází přes palubu. Podepsalo se na něm, že ho postihlo zranění a nemohl dlouhou dobu trénovat. Když začaly přípravné zápasy, nemohl jít do brány kvůli nemoci. Jde do Šumperka, aby se rozchytal a dostal do kondice," uvedl Marek.

Třinec, který na podzim odehraje na počest výročí 80. let vzniku klubu čtyři zápasy v retro dresech, si nedal žádný cíl. "Play off je samozřejmostí. My očekáváme stoprocentní výkon v každé sekundě, chceme bavit diváky," prohlásil generální ředitel Evžen Delong, jenž si stejně jako trenéři hodně slibuje od kondičních specialistů, které klub najal na suchou letní přípravu. "Použili jsme nový model přípravy, chtěli jsme, aby byla pro hráče pestřejší. To se podařilo, ale vše se bude odvíjet od výsledků," podotkl Marek.

V posledních sedmi dnech před extraligovým startem na Slavii budou Oceláři věnovat zvýšenou pozornost nácviku přesilovek. Víkendový turnaj v německém Landshutu, kde Třinec mimo jiné vysoko podlehl Krefeldu, ukázal na nedostatky. "V přesilových hrách máme rezervy. Ty přitom při dnešním trendu hokeje rozhodují zápasy, je nutné je mít perfektně secvičené. Na to se ještě musíme intenzivně zaměřit," dodal Marek.

Reklama

Související témata: