Hlavní obsah

Mistrovské Karlovy Vary uzavřely soupisku na novou sezónu

Hokejisté Karlových Varů, kteří v předešlé sezóně získali premiérový extraligový titul, mají již uzavřenou soupisku na novou sezónu 2009/10. V novém ročníku nastoupí Západočeši s omlazeným kádrem, roční smlouvu s opcí podepsal navíc útočník Marek Haščák. „V tuto chvíli již vedení klubu nepočítá s dalšími změnami,“ řekl generální manažer klubu Miroslav Vaněk.

Článek

„Kádr je uzavřen, čítá dva brankaře, osm obránců a třináct útočníků,“ shrnul Vaněk na klubovém webu. „Marek Haščák obstál ve zkoušce a podepsal s Energií smlouvu,“ řekl Vaněk k příchodu třiadvacetiletého slovenského útočníka. „Musí na sobě ale nadále hodně pracovat, a to zejména po kondiční stránce. Jsme ovšem přesvědčeni, že jeho výkonnost bude v budoucnosti růst,“ dodal.

Mužstvo před začátkem ligy doplnili kromě Haščáka obránce Hájek, Mucha a Pařízek, kteří nahradili veterány Řezníčka, Mudrocha, Dubna a Hanzlíka. Z hostování v Boleslavi se vrátil Brňák, v útoku vystřídal Milana Procházku s Petrem Sailerem forvard Václav Pletka. Kabinu loňského mistra museli dočasně opustit Závorka, Schmidt, Kuběna, Budínský, Rohan a Kamil Černý, kteří jdou na hostování do první ligy, ale v případě potřeby mohou za áčko nastoupit.

„Kromě těchto hráčů, kteří budou působit především v první lize, máme ještě dva obránce a dva útočníky v juniorském týmu. Tito hráči budou v případě zranění, nemoci nebo poklesu formy rovněž připraveni,“ doplnil Vaněk, jehož klub bude v nadcházejícím ročníku obhajovat mistrovský titul již v nové KV Aréně.

Reklama

Související témata: