Hlavní obsah

Hokejisté Plzně se v přípravě trápili s Táborem, Pardubice nestačily na Kometu

PRAHA
Aktualizováno

Hokejisté Plzně zdolali ve svém předposledním přípravném utkání před blížícím se startem extraligy prvoligový Tábor 1:0. O jedinou branku utkání se postaral v druhé třetině útočník Martin Adamský. Ve velmi dobrém světle se ukázal brankář Pöpperle, který odolal nápaditým akcím bratří Padělků a nakonec vychytal čisté konto.

Článek

V týmu domácích dnes dostali volno mladíci Stránský, Kovář a Boháč. Navíc chyběli zranění Kanaďané Scofield a O'Brien. Mužstvo vedené Marianem Jelínkem ovšem v první třetině přišlo také o nejlepšího střelce dosavadního průběhu přípravy Bomersbacka, jenž musel po faulu beka Kudrny pro zranění odstoupit.

Výrazně posílený nováček druhé nejvyšší soutěže dvě třetiny favoritovi vzdoroval. Domácí se marně pokoušeli překonat pozorně chytajícího Kučeru, jehož zákroky ničily především Kracíka. Recept na táborského gólmana našel až Adamský po ideální přihrávce Dvořáka v závěru prostřední části. Ve zbytku utkání již branka nepadla a domácí v poklidu udrželi nejtěsnější náskok.

Ve čtvrtek čeká tým Plzně závěrečný předsezonní test, v němž na domácím ledě přivítá v západočeském derby Karlovy Vary.

HC Plzeň 1929 - HC Tábor 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 38. Adamský (Dvořák, Heřman). Rozhodčí: Svoboda - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 500.

To Mladá Boleslav proti prvoligovému Vrchlabí nezaváhala a zdolala jej 4:1. Středočeši od začátku udávali hře tempo a poprvé se skóre změnilo už po 88 vteřinách. Boháč ideálně přihrál před brankoviště Sýkorovi, který pohodlně poslal kotouč přesně k tyči. Druhou branku domácích přidal po spolupráci s Gajovským v šesté minutě Ferebauer, kterému bylo teprve dnes vyřízeno roční hostování z Českých Budějovic.

Ještě do konce úvodní třetiny Mladoboleslavští nevyužili několik slibných šancí. Po gólu volala především dorážka Gajovského do prázdné vrchlabské branky, ale na další gól si muselo necelých sedm stovek diváků počkat až do druhé třetiny.

V 35. minutě vystřelil z levé strany Gajovský, kotouč se od brankáře Ševčíka odrazil k Fabušovi, a ten bez potíží zasunul puk do poloprázdné branky. Ještě v téže minutě sice snížil na 1:3 vrchlabský Filip, ale poslední slovo měli v třetí třetině domácí, kteří v 47. minutě opět gólově zúročili souhru Gajovského s Fabušem.

Mladá Boleslav - Vrchlabí 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Sýkora (Boháč), 6. Ferebauer (Gajovský), 35. Fabuš (Gajovský, Čížek), 47. Fabuš (Gajovský) - 35. Filip (Mikšovský). Rozhodčí: Kubeš - Prokop, Špringl. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 695.

Hokejisté Českých Budějovic remizovali s Kladnem 2:2, remízu zajistil domácím až gól Tomáše Roda v 57. minutě. Jihočeši přitom šli rychle do vedení, když se v přesilové hře trefil Gulaš. V dalším průběhu ale Kotrla, Huml ani Hřebejk neuspěli před spolehlivým gólmanem Kopřivou.

Kladenští vyrovnali přesně v polovině utkání, kdy se v početní výhodě prosadila dvojice Patera - Procházka. Do branky Středočechů se místo Kopřivy postavil Cikánek a také on byl pro domácí těžko překonatelnou překážkou. V 47. minutě dokonce chytil Humlovi trestné střílení.

Střelou z otočky pak Majeský překvapil Kováře a hosté vedli. Tři minuty před sirénou Cikánek zastavil pokus nikým neatakovaného Veselého, ale následně ztratil kontrolu nad kotoučem a Rod zblízka vyrovnal.

Mountfield České Budějovice - Geus Okna Kladno 2:2 (1:0, 0:1, 1:1)
Branky: 5. Gulaš, 57. Rod - 30. Martin Procházka, 49. Majeský. Rozhodčí: Ondřej - Kostka, Jindra. Vyloučení: 7:5, navíc Patera (Kladno) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 748.

Liberec porazil Litvínov 5:4, dvěma góly se na výhře domácích Tygrů podílel útočník Václav Nedorost. Domácí dnes nastoupili až na zraněné Klimentu a Haranta v kompletním složení a v úvodu si vytvořili trvalou převahu.

Do vedení se však dostali po nepřehledné situaci hosté. Liberec následně otočil vývoj zápasu na 2:1, ale vše podstatné se událo až v gólově bohaté třetí části. Poslední slovo v přestřelce měl nakonec Podkonický, jenž se předtím nešťastně podílel tečí na Reichlově vyrovnávací brance.

Ostatní přípravné hokejové zápasy:
Bílí Tygři Liberec - Benzina Litvínov 5:4 (1:1, 1:0, 3:3)
Branky a nahrávky: 13. V. Nedorost (Moravec), 24. Špaček (Čakajík, Leinonen), 49. V. Nedorost (Hunkes, Špaček), 54. Rýgl (Ondřej), 57. Podkonický (Hunkes, P. Nedvěd) - 12. Kroupa (V. Hübl, Trávníček), 47. Heinisch (Majdan, Jenáček), 51. Kubinčák (Gureň, V. Hübl), 55. Reichel (Majdan, Skuhrovec). Vyloučení: 8:6. Využití: 1:2. Diváci: 1321.
Eaton Pardubice - Kometa Brno 3:4 (0:0, 2:3, 1:1)
Branky a nahrávky:  28. Starý (Koukal), 32. Špirko (Klejna), 57. Pivko (Richter) - 35. Brabenec (Zubíček), 35. Pucher (Dlouhý, Vondráček), 39. Bičánek (Selingr), 42. Vondráček (Pucher). Hráno v České Třebové.

Reklama