Hlavní obsah

Liberec a Pardubice se rozloučí s Kábrtem

PRAHA/LIBEREC/PARDUBICE

Se smutečními páskami na rukávech nastoupí v pátek v extralize hokejisté Liberce a před utkáním minutou ticha uctí památku v úterý zemřelého útočníka Pavla Kábrta, který má rovněž v pátek pohřeb.

Foto: ČTK/Radek Petrášek

Liberečtí hokejisté uctili památku svého zesnulého spoluhráče Pavla Kábrta. Na snímku kapitán Michal Straka.

Článek
Fotogalerie

Jako vzpomínka na 24letého hráče, jenž zřejmě spáchal sebevraždu, poběží na obrazové kostce nad ledem sestřih jeho hokejových akcí. V hale bude viset i hokejistova fotografie. Výtěžek ze vstupného pak předá vedení libereckého klubu Kábrtově manželce.

"Ta smrt citelně zasáhla celé mužstvo, takže určitě to pro nás bude jiné utkání než normálně, ale kluci slíbili, že budou hrát i za Pavla a rádi bychom zvítězili, abychom se toho traumatu alespoň částečně zbavili," tvrdil kouč Josef Jandač.

V Pardubicích spoluhráči ze žáků a dorostu

I v Pardubicích se v pátek chtějí symbolicky rozloučit se svým odchovancem a Kábrtovu památku uctí rovněž minutou ticha a divákům na obří obrazovce nabídnou obrázky z jeho kariéry.

"Hráče to vzalo. Je jich zde řada, která s Kábrtem hrála už za žáky či v dorostu a stále s ním kamarádila a znala i jeho rodinu," připustil trenér Miloš Říha: "Všichni o tom dost přemýšlí, ale na ledě se na to snaží zapomenout."

Pardubický Fanklub chystá v hledišti černý transparent se zlatým nápisem "Pavle, nezapomeneme". Všichni fanoušci, kteří chtějí vzpomenout tragicky zesnulého hokejistu, jsou vyzváni, aby na zápas přišli s bílou růží a položili ji k transparentu, který bude po první třetině přemístěn z tribuny na chodbu Duhové Arény.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín