Hlavní obsah

Hokejisté Kladna zdolali v přípravě Boleslav, Plzeň zdolala Karlovy Vary

KLADNO

Hokejisté Kladna zdolali v generálce na nový ročník extraligy Mladou Boleslav 4:2, když rozhodli dvěma góly v závěrečné třetině. Při středečním startu nejvyšší soutěže tým Geus Okna přivítá mistrovské Karlovy Vary a Mladá Boleslav hostí Liberec. Plzeň porazila regionálního rivala z Karlových Varů 3:2 po nájezdech.

Článek

Domácí, kteří ve čtvrtek nastoupili v téměř optimální sestavě, pouze bez Tomana, se dostali do vedení ve čtvrté minutě díky Divišovi. Vzápětí odpověděl Král a v druhé třetině na Růžičkovu trefu z 35. minuty zareagoval hned za 34 vteřin Jiruš.

O osudu zápasu rozhodl kladenský kapitán Patera, který využil přesilovku čtyři na tři. Hosté se snažili jednogólový náskok Kladna smazat, ale Kalla šest minut před koncem šikovně zpracoval puk odražený od zadního mantinelu a zasunul ho za překonaného Schwarze ke vzdálenější tyči.

Západočeské derby rozhodl Hanzlík

V sestavě Plzně chyběla zraněná trojice Kanaďanů O´Brien, Bomersback a Scofield i mladíci Kovář se Stránským, kteří reprezentují na turnaji dvacítek. Kvůli nominaci do národního mužstva dospělých postrádal opory i karlovarský kouč Paleček. Musel oželet dvojici beků Němce s Čuttou, útočníka Kumstáta a především gólmana Mensatora. Na marodce lázeňského týmu navíc stále zůstává největší letní posila Pletka.

První třetina se obešla bez branek, přestože domácí hráli v jejím úvodu více než minutovou přesilovku pět na tři. Stejnou výhodou pohrdli i hosté v prostřední části, což Plzeň potrestala. Lašovu akci dokončil Modrý, který napálil kotouč přesně do levého horního rohu Sáblíkovy branky. Záhy po zahájení závěrečné třetiny ale překvapil domácího brankáře Pöpperleho nenápadnou střelou přes obránce Mucha a srovnal skóre.

O necelých pět minut později již hosté vedli, když se v přesilovce Kristek přesně trefil zápěstím. Konec utkání poznamenalo množství vyloučení, přesto domácí díky snadné Strakově dorážce vyrovnali. Poté se po vzájemné dohodě obou trenérů ještě jely samostatné nájezdy. V nich byli úspěšnější domácí v poměru 2:1, když vítězný nájezd proměnil ještě loni karlovarský Hanzlík.

Plzeň ve středu začne sezónu na ledě Komety Brno, mistrovské Karlovy Vary se představí v Kladně.

Pardubice vyhrály nad Budějovicemi

Hokejisté Pardubic vyhráli v generálce na nový ročník extraligy nad Českými Budějovicemi 5:1. V brance Eatonu se představil Martin Růžička, přestože se na dnešní zápas původně připravoval Dominik Hašek. Východočeši zahájí sezonu ve středu proti Zlínu, Mountfield se představí doma proti Litvínovu.

"Dominik absolvoval rozbruslení, ale necítil se úplně dobře, tak jsme jej nechali odpočinout. Nic vážného to není," řekl po utkání k Haškově absenci pardubický trenér Václav Sýkora.

Stav otočil v 22. minutě Klejna a ještě v druhé třetině zvýšil v přesilovce Starý. Po Kotrlově vyloučení na pět minut a do konce utkání dovršili výsledek Koukal a Somík.

Vítkovice v generálce rozstřílely Havířov

Hokejisté Vítkovic porazili v generálce na extraligu Havířov 6:0. Zápas byl jednoznačnou záležitostí domácích, kteří i v kombinované sestavě soupeře z druhé nejvyšší soutěže přehráli po všech stránkách. Dva góly vstřelil Roman Szturc.

I když Ostravané nastoupili bez marodů Ujčíka, Kvapila, Krenželoka, Burgera, Vrány a reprezentantů Štěpánka s Hubáčkem, výkonnostní rozdíl byl znát. Vítkovice celé utkání udávaly tempo hry a v poklidném tempu soupeři nastřílely šest branek.

O čisté konto se dnes zasloužili oba gólmani Šindelář s mladíkem Machovským, který nastoupil na poslední třetinu.

Sparta bez opor zdolala Slovan Bratislava

Hokejisté Sparty téměř bez všech opor v sestavě zdolali Slovan Bratislava 5:4 po samostatných nájezdech. Dvě branky vítězů vstřelil Tomáš Netík, jediná ze sparťanských hvězd, která do dnešního utkání zasáhla. Do extraligové sezóny vstoupí Pražané ve středu v Ostravě proti Vítkovicím.

Sparta po celý zápas doháněla náskok soupeře. Na Skokanovu trefu odpověděl Podlešák, ale ještě v úvodní části vrátil Slovanu vedení Hujsa a v 30. minutě zvýšil Huba už na 3:1.

Vojta s Netíkem sice rychlými trefami v 37. minutě smazali manko, ale na úvod třetí části slovenský celek opět vedl díky Kužhovi. V 55. minutě ale srovnal stav v oslabení Netík a v nájezdech rozhodl Hrdel.

Kladno - Mladá Boleslav 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Diviš (Patera), 35. D. Růžička (Kalla, Horna), 49. Patera (Martin Procházka, Kalla), 54. Kalla (Horna) - 9. Král (Pabiška), 35. Jiruš (Vrbata). Rozhodčí: Pokorný - P. Řešátko, Andrejsek. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 350.
Plzeň 1929 - Energie Karlovy Vary 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 32. Modrý (Laš), 56. Straka (Hvila, Vlasák), rozhodující sam. nájezd Hanzlík - 41. Mucha, 45. Kristek (Melenovský). Rozhodčí: Svoboda - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 10:10. Využití: 0:1. Diváci: 1000.
Eaton Pardubice - Mountfield České Budějovice 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 20. Pivko (Zohorna), 22. Klejna (Somík), 33. Starý (Nakládal), 54. Koukal (Kolář I, Špirko), 55. Somík (Špirko, Klejna) - 19. Sailer (Poživil, M. Hudec). Rozhodčí: Úlehla - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:4, navíc Kotrla (České Budějovice) 5 minut a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 800.
Vítkovice Steel - Havířov Panthers 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)
Branky: 14. a 58. Szturc, 13. R. Hruška, 31. Roman, 53. Treille, 54. Štefanka. Rozhodčí: Smeták - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 150

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice