Hlavní obsah

Brněnská Kometa se vrací po 13 letech. Chce se vyhnout sestupu

BRNO

Nemít sestupové starosti a pokusit se dostat do play off je cílem nováčka hokejové extraligy Komety Brno. Vzhledem k rozsáhlé obměně kádru se může tento úkol zdát snadný, v Kometě jsou ale realisty. Do nejvyšší soutěže se Brno vrací po třináctileté přestávce, když letos v dubnu odkoupilo licenci na extraligu od Znojma.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Kometa se vrací mezi elitu po dlouhých třinácti letech

Článek

Právě ze Znojma také zamířilo do Brna po sezoně devět hráčů v čele s Jiřím Dopitou, kterého doprovodili do nového působiště Václav Meidl, Jaroslav Svoboda, Roman Erat, Pavel Selingr, Radek Procházka, Jiří Trvaj, Radim Bičánek a Pavel Mojžíš. Dalšími posilami jsou David Ludvík (Plzeň), Jakub Šindel (Lahti/Plzeň), Marek Vorel (Čeljabinsk/Plzeň), Ctirad Ovčačík (Vítkovice) a z vlastní juniorky Aleš Sova, Jan Grmela, Ondřej Švaňhal a Marek Čiliak.

Možná pomůže Petr Sýkora

V úvodu extraligy navíc může tým ještě posílit i dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru Petr Sýkora, který stále nesehnal angažmá. "Tato možnost stále existuje, neboť s Kometou stále trénuji, a pokud se situace ani začátkem týdne nezmění, tak určitě pár zápasů v dresu Komety odehraji," poznamenal Sýkora, který stále touží po návratu do NHL.

Oproti minulé sezoně kádr Brna opustilo 19 hráčů. "Pokud chceme v extralize uspět a nehrát o sestup, tak nemůže spoléhat na hráče, kteří hráli v první lize. Taková chyba by se nám mohla vymstít," tvrdí šéf klubu Libor Zábranský.

Určitou nevýhodou Komety bude, že hala Rondo prochází rozsáhlou rekonstrukcí a Brňané museli odehrát přípravné zápasy v cizím prostředí. To ale nevadilo natěšeným fanouškům, kteří tým doprovázeli v hojném počtu i k přípravným utkáním na soupeřových kluzištích. Do Ronda se hráči dostali až v páteční generálce proti Trenčínu, nyní tam budou trénovat až do středeční extraligové premiéry s Plzní.

V roli jedničky Jiří Trvaj

Na trenérském postu zůstal v Kometě Vladimír Kýhos, jeho novým asistentem je po příchodu ze Znojma Václav Baďouček. Oba koučové už mají po přípravných zápasech jasno o sestavě, v které budou spoléhat hlavně na zkušené hokejisty. Do sezony vstoupí v roli brankářské jedničky Jiří Trvaj.

Kýhos je s posilami spokojený. "S Jirkou Dopitou i dalšími extraligovými hokejisty jsme získali zkušenosti. Máme čtyři vyrovnané pětky, jen škoda, že v Brně nezůstal Angel Krstev, který by ještě více vyztužil obranu. Nepodařilo se nám sehnat hráče na stejné úrovni. Ale myslím si, že defenzivu nemáme špatnou," poznamenal trenér Kýhos.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články