Hlavní obsah

Hokejová Plzeň vstoupí do sezóny s agresivní a přímočarou hrou

S agresivní, přímočarou a rychlou hrou i vysokými ambicemi vstupuje Plzeň do nového ročníku hokejové extraligy. Klub s novým názvem HC Plzeň 1929, letos slavící osmdesátiny, chce navázat na předchozí úspěšnou sezonu, kdy došel do semifinále.

Foto: Petr Eret, ČTK

Generální manažer hokejistů Plzně Martin Straka (vpravo) a jednatel klubu Jaromír Zavoral.

Článek

Ve výrazně obměněném kádru jsou například tři Kanaďané z nižších zámořských soutěží. "Základním cílem klubu je jednoznačně účast v play-off a pak se uvidí," řekl novinářům kapitán a generální manažer Martin Straka, který v červnu vložil do klubu vlastní peníze a stal se rozhodujícím spolumajitelem. Předtím hrozil plzeňskému hokeji v extrémním případě i krach.

"Rozpočet klubu, který stejně jako loni nepřesáhne 80 miliónů korun, máme z 90 procent pokrytý smlouvami s 58 sponzory, dalších 40 je v jednání," řekl nový ředitel klubu Emil Kristek, který poslední tři roky působil v managementu fotbalistů Bohemians 1905. Funkcionáři chtějí udržet širší spektrum sponzorů. Jednání s nimi prý značně usnadnilo vyřešení finančních potíží po Strakově majetkovém vstupu.

Modrobílá Plzeň, která dnes představila nový dres s hlavou indiána, podepsala nově smlouvu se sázkovou kanceláří Chance. Ta podle informací ČTK podpoří plzeňský hokej zhruba pěti milióny korun a stala se zatím největším sponzorem.

Přípravu na novou sezonu začal tým s 35 hráči, v kádru jich zůstalo 25. "Z nich je pět v reprezentačním výběru do 20 let," řekl trenér Marián Jelínek, který nahradil Pavla Hynka, jenž zamířil do Sparty.

Tři Kanaďané, dva Slováci a jeden Němec

Tři Kanaďané v týmu jsou podle Jelínka v české extralize raritou. V družstvu jsou dále dva Slováci a jeden Němec. "Mužstvo je jednoznačně kvalitnější," uvedl Jelínek, jenž slušné výsledky z přípravy nepřeceňuje.

Klub opustilo v létě osm hráčů, kteří měli podle sportovního manažera Milana Tichého velké platy, což zajistilo úsporu deseti milionů korun. Nahradili je mladí a Kanaďané, kteří jsou jednoznačně levnější než čeští hráči. "Nejsou pod tabulkami, nejsou zvyklí na prémie a přicházejí z jiného systému, mají v sobě zarputilost a bojovnost," dodal Jelínek.

Plzeň bude mít v novém ročníku zúžené kluziště z 30 na 28 metrů a nový obchod pro fanoušky ve tvaru puku, který bude otevřen v pátek na první domácí zápas s Kladnem. HC Plzeň navíc plánuje klubovou restauraci pro 200 lidí s možností videoprojekce a pořádaní akcí.

Reklama

Související témata: