Hlavní obsah

Liberečtí si hodně slibují od Hlaváče

Josef PešoutPrávo

I se zbrusu novou posilou Janem Hlaváčem, který bude dres Bílých Tygrů oblékat do 25. října, se chystají na středeční start extraligy hokejisté Liberce. „Trénuje s námi skoro týden a měl by odehrát dvacet zápasů, což je slušná porce,“ říká na adresu nové akvizice trenér Jiří Kalous.

Foto: René Volfík, ČTK

Jan Hlaváč (vlevo) ještě v dresu Sparty Praha

Článek

"Pro začátek s ním počítám do útoku k Petru Nedvědovi a Andreji Podkonickému. Hlaváč je velmi kvalitní hráč, který týmu určitě pomůže," uvedl trenér Kalous.

Toho po sedmi letech na postu asistenta kouče Vladimíra Růžičky ve Slavii čeká premiéra v roli hlavního trenéra v extralize. „Na Slavii mi zůstanou jen dobré vzpomínky, ale chci zkusit něco jiného. Bylo by škoda takovou nabídku nevyužít. Láká mě těžká práce s týmem, který loni neuspěl a proto v něm došlo k velkým obměnám. Chci se podílet na linii, jaká byla v Liberci nastavena. Základní část extraligy bude asi hodně vyrovnaná. Přesto je jediným cílem postup do play-off,“ tvrdí Kalous.

Bílí Tygři přišli v létě o útočníky R. Vrbatu, Pletku, Šachla, Pabišku i obránce Modrého, Jiruše, Žabku a Zíba. „Zpočátku to vypadalo na velké oslabení, ale během přípravy jsme se snažili s tím poprat a vypořádat,“ glosuje to trenér. Staronovými tvářemi jsou beci Čakajík z Plzně, Rýgl ze Znojma, J. Moravec z Mladé Boleslavi, odkud se vrátil také útočník  Klimenta. Přišel i útočník Ondřej z Vítkovic. Úvod sezóny nestihne zraněný obránce Harant.

Liberec vstupuje do sezóny se sníženým rozpočtem. „Chtěli jsme srazit výdaje o čtyřicet až padesát milionů, ale to bohužel nejde. Nelze zasahovat do platných smluv,“ podotýká prezident klubu Petr Syrovátko. Loni Severočeši utratili 175 milionů za celý klub včetně mládeže a farmy v Benátkách nad Jizerou. Letos by to mělo být 145, z toho na extraligový A-tým připadá 100 milionů. „Máme o patnáct procent méně sponzorů, jejichž složitou situaci chápu,“ připomíná klubový šéf.

Reklama

Související témata: