Hlavní obsah

Hokejisté Zlína začnou sezonu bez zraněného Balaštíka

Hrát v horní polovině tabulky v základní části soutěže a předvádět pohledný a divácky atraktivní hru je cíl hokejistů PSG Zlín v nadcházející extraligové sezoně. Trenér Zdeněk Venera ale bude v úvodu citelně postrádat zraněného útočníka Jaroslava Balaštíka. Tento pilíř týmu se dosud nezotavil ze zranění, které mu způsobil v srpnovém pohárovém utkání úderem pěstí do obličeje obránce Vítkovic Stehlík.

Článek

Zranění je vážnější, než se na první pohled zdálo. Balaštík má zlomený nadočnicový a podočnicový oblouk. "Zranění může zanechat i trvalé následky. Na první pohled to nevypadalo na tak vážné problémy. Stížnost jsme nepodávali. Nyní jde spíš o morální odpovědnost Stehlíka," uvedl na dnešní tiskové konferenci generální manažer Zlína Miroslav Michalovský. Klub chce podniknout právní kroky a podat na hráče žalobu. "Jsem připraven podat trestní oznámení sám. Jen jej musí právníci připravit," poznamenal prezident zlínského klubu Martin Janečka.

Ztráta Balaštíka trenéra Veneru mrzí. "Je to pro nás klíčový hráč, musíme se s jeho absenci vyrovnat. Přeskupili jsme útoky," dodal Venera. Před sezonou vyslovil přání, aby byl stadion ve Zlíně neustále plný a lidé se hokejem bavili, a chce také po příchodu posil Michala Důrase a Petera Siváka produkovat útočný hokej. Posilou je i obránce Jan Švrček. Klub těží i ze spolupráce se Vsetínem, kde se zvýšil okruh hokejistů, kteří by mohli hrát extraligu.

Po předchozí sezoně se prý podařilo vedení klubu konsolidovat finanční situaci a Janečka považuje současný kádr za silnější než před rokem. "Z toho pramení mírný optimismus a představa, že se dostaneme alespoň do prvního kola play off," nastínil Janečka výkonnostní plány.

Před sezonou prošel rekonstrukcí zimní stadion, na kterém je nová betonová plocha včetně hrazení a plexiskel. Stavební práce přišly na 36 miliónů korun, devadesát procent nákladů bylo hrazeno ze státního rozpočtu.

Reklama

Související témata: