Hlavní obsah

Hokejový útočník Roman Vopat se po letech vrací do Litvínova

LITVÍNOV

Hokejový útočník Roman Vopat se vrací do mateřského Litvínova. Třiatřicetiletý hráč se dohodl s vedením severočeského klubu na podmínkách roční smlouvy. HC Benzina o tom informuje na svých oficiálních internetových stránkách.

Článek

Vopat naposledy působil v dánském Aalborgu, v Litvínově bude oficiálně hostovat ze Sparty. V pražském klubu totiž naposledy v Česku působil. Do Litvínova se syn současného předsedy představenstva klubu Jana Vopata vrací po šestnácti letech. Naposledy oblékal jeho dres v sezoně 1993/94.

V extralize však Vopat odehrál za Litvínov jen sedm zápasů. Ještě v juniorském věku totiž odešel do zámoří, kde strávil šest sezón. Dokázal se prosadit i do NHL, ve které oblékal dresy St. Louis, Los Angeles, Philadelphie a Chicaga. Celkem odehrál v kanadsko-americké soutěži 133 zápasů a nasbíral dvacet kanadských bodů.

Po návratu do Evropy hrál v Německu, Finsku, Švédsku a Dánsku. V sezóně 2005/06 krátce působil i v pražské Spartě, ve které ve 27 zápasech vstřelil pět branek a přidal šest asistencí. V řadě týmů poté patřil důrazný útočník mezi nejtrestanější hráče.

"Překročil jsem třicítku a do Litvínova se vracím po šestnácti letech. Musím přiznat, že bych moc rád svoji kariéru zakončil právě tady. V současnosti jsem hráčem Sparty, která souhlasila s ročním angažmá v Litvínově a naštěstí za slušných finančních podmínek pro Litvínov," uvedl Vopat pro Rokycanský deník.

Nová litvínovská posila zároveň přiznala, že má z návratu trochu obavy. "Hodně jsem hrál v zahraničí a největší kritik, který na to má právo, je můj táta. A ten mě dlouho neviděl hrát takhle pravidelně, jako mě uvidí v dresu Litvínova. Pak i fanoušci znají jméno Vopat a budou očekávat jen to nejlepší. A já jim to i týmu chci dát," vysvětlil Vopat, který bude nastupovat s číslem 15 a měl by plnit roli defenzivního útočníka.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín