Hlavní obsah

Hokejisté Komety Brno nechtějí trable s udržením

BRNO

Základním cílem hokejistů brněnské Komety, kteří se do extraligy vrátili díky odkoupení licence od Znojma po 13 letech, je záchrana v elitní soutěži.

Článek

„Budeme rádi, když se po 52 kolech vyhneme skupině o udržení, nechceme se trápit u dna. Pokud nás nepostihnou dlouhodobá zranění, mohli bychom být příjemným překvapením extraligy,“ tvrdí šéf klubu Libor Zábranský a netají dlouhodobou vizi: „Dělám všechno pro to, aby Kometa během několika let usilovala o špici tabulky a mým snem je zisk titulu.“

Brňané navýšili sezónní rozpočet z 60 na 93 miliónů korun. „Finanční krize na nás zatím nedolehla, díky účasti v extralize nám naopak dost sponzorů přibylo,“ těší Zábranského. Z původního prvoligového kádru zůstali jen brankář Hylák a jedenáct hráčů do pole. Osm hokejistů v čele s gólmanem Trvajem, obráncem Bičánkem a elitní útočnou formací R. Erat, Dopita, Selingr přesídlilo ze Znojma, dalšími letními posilami jsou bek Ovčačík (Vítkovice) a útočníci Šindel (Lahti), Vorel (Čeljabinsk) a Ludvík (Plzeň).

„Mrzí mě, že u nás po příchodu z Vítkovic nezůstal reprezentační obránce Krstev, jenž se nechal zlákat Novgorodem do KHL,“ říká trenér Komety Vladimír Kýhos, jenž slibuje útočný a agresivní hokej. Brňané budou doma v Rondu spoléhat na podporu příznivců, kteří skoupili všech 6000 permanentek. „Budou nás ve velkém počtu doprovázet i k venkovním zápasům. I díky fanouškům jsem hrdý na to, že můžu hrát za Kometu,“ řekl obránce Robert Kántor.

Reklama

Související témata: