Hlavní obsah

Mistr uspěl na Kladně, Hašek odstartoval porážkou v nájezdech

PRAHA

Obhájce loňského extraligového titulu z Karlových Varů vstoupil do nového ročníku vítězstvím na ledě Kladna 5:3. Pardubice podlehly Zlínu po nájezdech 1:2, Hašek nechytil ani jeden nájezd. Stejným výsledkem skončilo utkání Vítkovic se Spartou. Budějovice porazily Litvínov 4:1, Boleslav zdolala Liberec 2:1, stejným rozdílem zvítězila Plzeň v Brně a Slavia doma překvapivě nestačila na Třinec 4:5.

Foto: Petr Horník, Právo

Radost hokejistů Karlových Varů

Článek

Karlovy Vary porazily 5:3 domácí Kladno především díky povedené první třetině, když v 5. minutě otevřel skóre Melenovský, na něj navázali v 6. minutě Dej a ve dvanácté Pech. Středočeši celý zápas dotahovali a poprvé skórovali v polovině zápasu díky Čurillovi, o čtyři minuty později se trefil Bělohlav. Závěrečná část slibovala drama, v 52. minutě zvýšil Skladaný, domácí již pouze snížili zásluhou Tenkráta a do prázdné branky pečetil karlovarský bek Němec.

Hokejisté Českých Budějovic vstoupili do nového ročníku úspěšně, když si poradili na vlastním ledě hladce s Litvínovem 4:1. Jihočeši udeřili dvakrát v první třetině a stejný počet branek nasázeli také ve druhé dvacetiminutovce. Dvěma kanadskými body se blýsknul útočník Tomáš Kůrka, jenž nejprve otevřel skóre a poté asistoval u branky Snopka ve 38. minutě. Litvínov pouze snížil zásluhou Kubinčáka ve 43. minutě.

Burger vítkovickým hrdinou

Hrdinou utkání proti Spartě se stal vítkovický útočník Jiří Burger. Zkušený forvard nejprve srovnal v 52. minutě skóre na 1:1 a poté v samostaných nájezdech rozhodl o dvou bodech pro domácí. Úvodní gól zápasu vsítil ve 45. minutě Netík.

Stejnou "režii" měl duel Pardubic se Zlínem. "One man show" předvedl hostující Michal Důras a Zlín na východě Čech zvítězil 2:1 po penaltách. Důras ve 28. minutě nejprve srovnal na 1:1 a v nájezdech překonal gólmana Dominika Haška střelou mezi betony. Domácí vedli díky Petru Sýkorovi, ale v nájezdech na Sedláčka nevyzráli ani jednou. Na olympijském vítězi v kleci Pardubic si při nájezdech naopak smlsnul také Martin Hamrlík.

Hokejista Josef Hrabal z Třince (vlevo) v souboji s Tomášem Mickou ze Slavie v úvodním kole extraligy foto: ČTK/Kateřina Šulová

Překvapení se zrodilo na ledě Slavie, která doma prohrála s Třincem 4:5. O tři body proti finalistovi loňské sezóny se postarali dvěma góly Jozef Balej a Martin Růžička, jednu branku přidal Zíb. Pražané se sice v 58. minutě dostali zásluhou Daniela Brandy na dostřel, ale srovnat se jim nepodařilo.

Mladoboleslavští, jenž se v extralize udrželi díky povedené baráži, zdolali v úvodním kole Liberec 2:1. Domácí přitom nevstoupili do zápasu dobře, v 5. minutě prohrávali po gólu Bartoviče, jenž využil únik dvou na jednoho. Boleslav však odpověděla za čtyři minuty, puk za gólmana Leinonena protlačil Nouza. Vítěznou trefu vsítil ve 28. minutě Tomáš Sýkora.

Plzeň si v brněnském "pekle" poradila

Na horký led nováčka z Brna zavítala Plzeň a odvezla si cenné tři body po vítězství 1:2. Dvěma brankami se o úvodní výhru v novém ročníku postarali mladíci Jan Kovář ve 22. minutě a Lukáš Hvila o tři minuty později. Kometa hnána bouřlivým publikem pouze snížila ve 49. minutě díky elitní ex-znojemské formaci Erat - Dopita - Selinger, na konci kombinace stál zkušený Dopita.

HOKEJOVÁ EXTRALIGA ON-LINE - 1. kolo
Kladno - K. Vary 3:5on-line
Branky: 30. Čurilla, 34. Bělohlav, 56. Tenkrát -  5. Melenovský, 6. Dej, 12. Pech, 52. Skladaný, 59. Němec.
Č. Budějovice - Litvínov 4:1on-line
Branky: 13. Kůrka, 16. Gulaš, 26. L. Květoň, 38. Snopek - 43. Kubinčák.
Vítkovice - Sparta Praha 2:1 SN.on-line
Branky: 52. a vítězný nájezd Burger - 45. Netík.
Ml. Boleslav - Liberec 2:1on-line
Branky: 9. Nouza, 28. T. Sýkora - 5. Bartovič.
Kometa Brno - Plzeň 1:2on-line
Branky: 49. Dopita - 22. Kovář, 25. Hvila.
Pardubice - Zlín 1:2 SN.on-line
Branky: 9. P. Sýkora - 28. Důras, vítězný nájezd Důras.
Slavia Praha - Třinec 4:5on-line
Branky: 17. Červenka, 35. Hruška, 58. Branda - 13. a 56. M. Růžička, 7. Balej, 28. Balej, 31. Zíb.

Reklama