Hlavní obsah

Mistr začal sezónu úspěšně, v Kladně udržel vedení

KLADNO

Vítěztvím začali hokejisté mistrovských Karlových Varů nový ročník O2 extraligy. V Kladně vyválčili výhru 5:3, když si už po první třetině zajistili luxusní tříbrankový náskok. Pak sice reprezentační gólman Lukáš Mensator třikrát inkasoval, ale víc branek už bojovné Kladno vstřelit nedokázalo. Vítězný gól vstřelil osm minut před koncem František Skladaný.

Foto: Petr Horník, Právo

Karlovarský hokejista Lukáš Pech střílí gól kladenskému brankáři Kopřivovi.

Článek
Fotogalerie

Oba týmy začaly po letní pauze s elánem a více šancí měli zpočátku domácí. Jenže v páté minutě uvolnil Kristek na pravé straně Melenovského a ten švihem pod horní tyčku otevřel skóre. Kladno odpovědělo trefeným břevnem z hole Horny, ale po 74 vteřinách od první trefy prohrávalo už o dvě branky, tentokrát se trefil zblízka Dej.

Domácí byli pod tlakem a jejich křečovitá snaha o brejky vyústila jen v několik zakázaných vyloučení v řadě. Když se ve 12. minutě dostal sám před Kopřivu Pech a zvýšil už na 3:0, byli fanoušci Kladna zralí na infarkt. Oddechový čas vyžádaný trenérem Müllerem mužstvu pomohl a mít teč Bělohlava větší razanci, mohlo být skóre veselejší.

K uklidnění týmu nepomohl František Kaberle, jenž v úvodu druhé třetiny ztratil puk a Kumstát jel sám na branku. Kopřiva situaci zachránil, stejně jako při velké šanci Skuhravého. Radovali se tak Kladenští, ve skrumáži se nejlépe zorientoval Čurilla. V 33. minutě dostal puk do jízdy opět Kumstát vracející se z trestné lavice a Kaberle jej zastavil jen za cenu trestného střílení. Exekutor Melenovský však neuspěl a znovu udeřilo na druhé straně, Mensatora zaskočil hned po buly Bělohlav.

Činit se musel neustále i Kopřiva, tak jako při šanci osamoceného Skladaného na začátku třetí třetiny. Mensator zase musel likvidovat pokusy Diviše a Bělohlava. Od 51. minuty se hrálo jen ve čtyřech a nejlépe využil volného prostoru Skladaný, jenž se proháčkoval až k brance domácích a i v pádu dokázal zavěsit.

Vypadalo to, že zápas dohraje úřadující extraligový mistr už v poklidu. Čtyři minuty před koncem ale ještě snížil na rozdíl jediné branky Petr Tenkrát, když tečoval střelu Majeského. Slovenský obránce se pak pokusil o zakončení i sám vybruslením zpoza branky, ale Mensator předvedl úspěšný zákrok. Minutu a půl před koncem ještě hrálo Kladno přesilovou hru a zkusilo ji rovnou v šesti bez brankáře, což se jim krutě vymstilo po přesném střele Němce do prázdné svatyně.

HC Geus Okna Kladno - HC Energie Karlovy Vary 3:5 (0:3, 2:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 30. Čurilla (Bílek, Frolík), 34. Bělohlav (Čurilla, Bílek), 56. Tenkrát (Majeský, Kalla) - 5. Melenovský (Kristek), 6. Dej (Zaťovič), 12. Pech (Pletka), 52. Skladaný (Melenovský, Dobroň), 59. Němec (Mucha). Rozhodčí: Svoboda, Šindler - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:0. Diváci: 3231.
Kladno: Kopřiva - Toman, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, Majeský, Dlouhý, Tročinský - Diviš, Patera, M. Procházka - Bílek, Čurilla, Bělohlav - Horna, Kalla, Tenkrát - Tomajko, Frolík, Kuchler. Trenér: Zdeněk Müller.
Karlovy Vary: Mensator - Mucha, Němec, Dobroň, Čutta, Hájek, Prošek, Parýzek, Brňák - Košťál, Skuhravý, Kumstát - Skladaný, Kristek, Melenovský - Pletka, Pech, Haščák - Zaťovič, Dej, Zucker. Trenér: Josef Paleček.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín