Hlavní obsah

Pardubice - Zlín 1:2Hašek se při návratu výhry nedočkal, Pardubice nestačily na Zlín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. P. Sýkora 1 : 0
28. Důras 1 : 1
65. Důras 1 : 2

PARDUBICE

Po necelých patnácti letech se brankář Dominik Hašek představil v dresu mateřských Pardubic v zápase tuzemské nejvyšší hokejové soutěže. A při své obnovené premiéře se výhry nedočkal. Přestože zejména ve třetí třetině Pardubice několikrát podržel výtečnými zákroky, dva body si za výhru 2:1 po nájezdech odvezl Zlín. Oba jeho góly vstřelil Michal Důras.

Článek

Na úvodních minutách bylo patrné, že oba týmy mají za sebou letní přípravu. K vidění byla řada nepřesností, pohledných akcí diváci mnoho neviděli. První zákrok po návratu ze zámoří si Hašek připsal na začátku páté minuty, když do lapačky schoval střelu Lešky. Mnohem více práce už měl s pokusem Záhorovského, kotouč ale vytěsnil mimo branku. Po rychlém protiútoku naopak udeřilo na druhé straně. Na levém křídle napřáhl navrátilec Petr Sýkora a kotouč nešťastně tečoval za Sedláčkova záda jeho spoluhráč Míka.

V 13. minutě mohli Východočeši při dvojnásobné přesilovce zvýšit, proti ráně Sýkory a zejména dorážce Špirka vytáhlvýtečné zákroky Sedláček. V závěru první části pozapomněla pardubická obrana na Lešku, který se zjevil před Haškem úplně sám. Při zakončení se mu ovšem nepodařilo zvednout puk a Dominátor si tak poprvé v sezóně mohl vychutnat hlasitý potlesk publika.

V čase 27:12 musel Hašek poprvé lovit kotouč ze sítě. Kollár našel přesnou přihrávkou zpoza branky Důrase, proti jehož střele z první se pardubický gólman nestačil přesunout. Východočechy inkasovaná branka poznamenala, před gólmana Sedláčka se probíjeli jen sporadicky. A protože ani Ševci se do útoku příliš nehrnuli, hokej upadl do extraligového podprůměru.

Ve třetí části Hašek svůj tým podržel

Do třetí třetiny vstoupily Pardubice laxně a jen zásluhou Haška nebyly potrestány. Čtyřiačtyřicetiletý veterán nejprve vychytal nekrytého Záhorovského, následně vyřešil i nepřehlednou situaci před brankou. V 47. minutě pomohla domácím i branková konstrukce, Kubišovu dorážku zastavila horní tyčka.

Deset minut před vypršením základní hrací doby se probudili i domácí a konečně se začal hrát strhující hokej. Po vybídnutí Pivka pálil baseballovým pokusem jen těsně nad Divíšek, na druhé straně ztroskotala přímočará akce Ondráčka na Haškovi. Branky se ale diváci nedočkali, a tak přišlo na řadu prodloužení. V něm mohl rozhodnout Špirko, proti byl ale Sedláčkův beton. Jeho protějšek se vytáhl při likvidování nebezpečné bekhendové střely Kubiše.

Rozhodnout proto musely až samostatné nájezdy. Zatímco v dresu domácích se neprosadili Starý se Špirkem, zlínští Důras s Hamrlíkem byli úspěšní a vystřelili Zlínu bod navíc.

HC Eaton Pardubice - PSG Zlín 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 9. P. Sýkora (Divíšek, Čáslava) - 28. Důras (Kollár, Záhorovský), rozhodují sam. nájezd Důras.. Rozhodčí: Pešina, Jebavý - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 8340.
Pardubice: Hašek - Richter, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, Kočí, M. Šeda - P. Sýkora, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Klejna, Špirko, Somík - Cetkovský, Zohorna, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Bořuta, Nosek, Švrček, Míka, Kučný, Linhart, Lučka - Rachůnek, Leška, Köhler - Důras, Kollár, Záhorovský - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Ondráček, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.

Reklama

Související témata: