Hlavní obsah

Brno - Plzeň 1:2Kometa Brno prohrála v extraligové premiéře s Plzní 1:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Kovář 0 : 1
25. Hvila 0 : 2
50. Dopita 1 : 2

Nováčkovi hokejové extraligy Kometě Brno extraligová premiéra nevyšla. Po zaváháních ve druhé třetině prohráli Brňané před domácím publikem s Plzní 1:2. V rozmezí pouhých tří minut vstřelili góly hostů Kovář a Hvila. V závěrečné třetině už stihl Dopita pouze zkorigovat výsledek.

Článek

Natěšení fanoušci hnali Kometu od počátku do ofenzivní hry. Oba týmy ale v první třetině spíše vyčkávaly na chybu soupeře a spoléhaly na zajištěnou obranu. Plzeň působila pod vedením Mariana Jelínka, který se představil poprvé v extralize v roli hlavního kouče, jistějším dojmem. Hrála důrazněji, na což ale doplácela častějším vylučováním.

Právě v přesilovkách, které většinou odehrála v brněnském týmu Dopitova útočná řada, získávali domácí hokejisté územní převahu. Jenže stejně jako Plzeň byla i Kometa v koncovce neúspěšná. Přesně trefit branku se nepodařilo ve vyložených šancích Pucherovi, Dopitovi ani Selingrovi. Hosté soupeře zatlačili nejvíce při dokonale sehrané přesilovce, v níž ale Vlasák ve vyložené šanci těsně minul.

Zcela jiný obraz nabídla druhá třetina, ve které Plzeň zrychlila a zpřesnila kombinační souhru. Získala výraznou územní převahu, které už nestačil odolávat v první třetině dobře chytající Trvaj. Ve 22. minutě po Bendově přihrávce vstřelil Kovář vedoucí branku. Tlak Plzně ještě vzrostl a o tři minuty později po jednoduché kombinační akci našel Tvrdík zcela volného Hvilu, jenž podruhé překonal Trvaje.

Po rychle inkasovaných brankách ztratila Kometa jistotu, jen s obtížemi se dostávala z vlastní třetiny a přechod do protiútoku vázl na nepřesných přihrávkách. Plzeň převzala režii zápasu a Brňany zachraňoval pouze Trvaj.

Z útlumu se Kometa dostala ve třetí třetině. Zvýšila bojovnost a zpřesnila protiútoky. Tlaku Brňanů ale dlouho odolával brankář Pöpperle, který kapituloval až v 50. minutě. Akci bývalých znojemských opor Erata a Selingra zakončil Dopita. Aktivita domácích hokejistů ještě zesílila, k vyrovnání už ale nepomohlo ani několik pokusů o hru bez brankáře.

HC Kometa Brno - HC Plzeň 1929 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 50. Dopita (Erat, Selingr) - 22. Kovář (Benda), 25. Hvila (Tvrdík). Rozhodčí: Mikula, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:8. Bez využití. Diváci: 7200.
Kometa Brno: Trvaj - Koma, Bičánek, Mojžíš, Křetínský, Houdek, Kántor, Ovčačík - Erat, Dopita, Selingr - Vondráček, Pucher, Dlouhý - Brabenec, Šindel, Klimt - Korhoň, Meidl, Vorel. Trenéři: Kýhos a Baďouček.
Plzeň: Pöpperle - Jeřábek, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Benda, O´Brien, Dresler, Mezei - Bomersback, M. Straka, Vlasák - Hvila, Kracík, Tvrdík - Stránský, Jan Kovář, Matějovský - Dvořák, M. Heřman, Adamský. Trenéři: Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata: