Hlavní obsah

Č.Budějovice - Litvínov 4:1České Budějovice začaly úspěšně, zdolaly Litvínov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Kůrka 1 : 0
16. Gulaš 2 : 0
26. Květoň 3 : 0
38. Snopek 4 : 0
43. Kubinčák 4 : 1

Hokejisté Českých Budějovic po minulé nepodařené sezóně vstoupili do nového ročníku extraligy úspěšně a porazili Litvínov jednoznačně 4:1. Mountfield vedl po dvou třetinách už 4:0 a až v 43. minutě pokazil brankáři Romanu Turkovi čisté konto Vojtěch Kubinčák.

Článek

O první vzruch v utkání se postarali chybující domácí hráči, kteří v přesilovce při vyloučení litvínovského Černého špatně střídali a ve středním pásmu přenechali zadarmo puk Skuhrovcovi, jehož sólo ale Turek zlikvidoval. Při dalším trestu Kubáta nejprve Snopek před brankářem Jaroslavem Hüblem netrefil kotouč a v následném přečíslení na protější straně Lukeš znovu prověřil Turka.

Poté pro změnu pykal domácí Hudec a litvínovský Punčochář mezi vlastní modrou a červenou čárou chyboval v rozehrávce, situaci využil Kůrka, jenž zatáhl puk mezi kruhy a střelou švihem k pravé tyčce otevřel skóre. V 16. minutě obránce Švarný fauloval ve vyložené šanci Hřebejka a Gulaš z trestného střílení s pomocí tyčky přidal druhý gól.

V úvodu druhého dějství Litvínovští znovu promarnili několik příležitostí a záhy byli sami potrestáni. Při vyloučení Vydareného se hosté nastěhovali do útočného pásma, ale Černý na tři pokusy z bezprostřední blízkosti nedokázal překonat výborného Turka. Krátce po skončení přesilovky našel Hřebejk křížnou přihrávkou nikým nekrytého Květoně a ten z pravého kruhu poslal kolem Hüblovy vyrážečky potřetí Kotouč za brankovou čáru.

V polovině utkání mohl po rychlé akci zvýšit Sailer, ale Kůrkova přihrávka mu nesedla přesně na hůl. Ve 36. minutě měl znovu šanci domácí kapitán Sailer, ale gólman Hübl byl připravený. Necelé tři minuty před druhou sirénou domácí potrestali vyloučení Ondřeje Poživila, když se od modré čáry trefil Snopek.

Na začátku třetí třetiny hráli Severočeši celou jednu minutu pět na tři, když za katrem pykali Sailer a Snopek, ale skórovat dokázali až po návratu prvního vyloučeného na led. Po pravém křídle se protáhl Kubinčák a zblízka překonal Turka, kterému obránci vůbec nepomohli. Do střelecké příležitosti se potom dvakrát dostal českobudějovický Veselý, na aktivitu domácích ale litvínovští odpovídali pouze zvýšeným počtem faulů. Jihočeši ale z přesilovek nic nevytěžili, dvě minuty před závěrečnou sirénou se netrefil ani Šimánek, jemuž přesně mezi kruhy naservíroval kotouč Kůrka.

HC Mountfield České Budějovice - HC Benzina Litvínov 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Kůrka, 16. Gulaš z trestného střílení, 26. L. Květoň (Hřebejk), 38. Snopek (Melichar, Kůrka) - 43. Kubinčák (V. Hübl). Rozhodčí: Jeřábek, Polák - Guth, Rittich. Vyloučení: 9:7, navíc Kotrla - Jánský oba 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4561.
České Budějovice: Turek - Ptáček, Gřegořek, L. Poživil, Vydarený, Melichar, Snopek, Macháček - Gulaš, Vak, Hřebejk - M. Hudec, Huml, Veselý - Kůrka, Šimánek, Sailer - L. Květoň, Mertl, Kotrla (34.- 44. Melichárek). Trenéři: Tlačil, Kupka a Gula.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Kubát, Kroupa, Gureň, O. Poživil, Švarný, Punčochář, Skuhrovec - Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Trávníček - Jánský, Gerhát, Jenáček - Majdan, Heinisch, Bojer. Trenéři: J. Hübl st. a Kučera.

Reklama

Související témata: