Hlavní obsah

Slavia - Třinec 4:5Obhájce stříbra Slavia podlehl na úvod extraligy Třinci 4:5

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Balej 0 : 1
13. Růžička 0 : 2
17. Červenka 1 : 2
28. Balej 1 : 3
31. Zíb 1 : 4
35. Hruška 2 : 4
46. Tomica 3 : 4
56. Růžička 3 : 5
58. Branda 4 : 5

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie prohráli v prvním kole nového ročníku extraligy na domácím ledě s Třincem 4:5. K vítězství Ocelářů nad vicemistrem minulé sezóny nejvýrazněji přispěl útočník Jozef Balej, který si připsal čtyři body za dvě branky a dvě nahrávky.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Hokejista Josef Hrabal z Třince (vlevo) v souboji s Tomášem Mickou ze Slavie v úvodním kole extraligy

Článek

Slavia sice vstoupila do zápasu aktivněji, ale po sérii vyloučení hráli hosté 20 vteřin přesilovku čtyři na tři a krátce po návratu prvního z domácích hříšníků Žižky na led otevřel skóre Balej. V polovině 13. minuty navíc po pěkné souhře a přesném zakončení pod horní tyčku zvýšil náskok hostů Martin Růžička. Ještě do přestávky však vrátil Slavii do hry o první extraligové body pohotovým zakončením Červenka.

V úvodu druhé dvacetiminutovky orazítkoval po Endálově přihrávce Jelínek tyč a Doležal po spolupráci s Vladimírem Růžičkou pálil z dobré pozice pouze do Hamerlíka. Na začátku 28. minuty měli hosté před sebou celkem 68 vteřin početní výhody čtyři na tři, ale již za 20 sekund hrozivě napřáhl z kruhu pro vhazování Balej a Furch neměl nejmenší šanci na střelu do horního růžku zareagovat.

Vzápětí mohl zvýšit Martin Růžička, ale těsně minul. Na druhé straně Hruška ani nadvakrát neprotlačil puk za Hamerlíka. Když krátce po polovině základní hrací doby přidal čtvrtý gól hostí po střele z velkého úhlu Zíb, zdál se být bodový zisk pro domácí v nedohlednu a Furch se musel červenat. Po Beránkově parádní individuální akci zakončené bekhendovou střelou však úspěšně dorážel Hruška a snížil na 2:4. Ve 37. minutě hráli domácí přesně minutu v pěti proti třem, ale Hrušku vychytal pohotový Hamerlík.

Pražanům patřil také vstup do třetí části, ale svůj nápor si sami komplikovali přestupky proti pravidlům. V samostatném úniku se však i v oslabení dokázal prosadit faulovaný Tomica. Chvilku poté mohl v dalším oslabení vyrovnat Beránek, který jel proti Hamerlíkovi zcela sám, ale neuspěl. Slavia stupňovala svůj tlak, Hrušku však vychytal opět Hamerlík.

V 55. minutě mohl po obléhání svatyně Ocelářů vyrovnat Kolařík, jeho střela však byla na poslední chvíli zblokována. Místo toho se na druhé straně prosadil přesným švihem Martin Růžička. Za necelé dvě minuty ještě přece jen snížil Branda, ale i přes oddechový čas a následnou hru bez brankáře již domácí na vyrovnání nedosáhli.

HC Slavia Praha - HC Oceláři Třinec 4:5 (1:2, 1:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 17. Červenka (Vašíček), 35. D. Hruška (Beránek), 46. Tomica (Roth), 58. Branda (Červenka) - 7. Balej (Zíb), 13. M. Růžička (Balej, Zíb), 28. Balej (Cartelli, Malec), 31. Zíb (Kohn, M. Růžička), 56. M. Růžička (Kohn, Balej). Rozhodčí: Turčan, Fraňo - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 9:10, navíc Výtisk (Třinec) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2896.
Slavia: Furch - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Drtina, Kolařík, od 21. navíc Špelda - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Branda, Červenka, Tomica - Micka, V. Růžička ml., Doležal - Čermák, Endál, Jelínek - Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Seman, Cartelli, Malec, Výtisk, Zíb, Lojek, Andersons - Tomas, Polanský, Polák - D. Květoň, Peterek, Martynek - Balej, Kohn, M. Růžička - Kanko, Hampl, Kútny. Trenéři: Marek a Kopřiva.

Reklama

Související témata: