Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Liberec 2:1Sýkora rozhodl o výhře Mladé Boleslavi nad Libercem 2:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Bartovič 0 : 1
9. Nouza 1 : 1
28. Sýkora 2 : 1

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v úvodním kole extraligy Liberec 2:1, když dokázali odpovědět na brzké vedení Bílých Tygrů. Ti vedli od páté minuty díky trefě Milana Bartoviče, ale vzápětí vyrovnal Tomáš Nouza a v 28. minutě rozhodl o třech bodech pro domácí Tomáš Sýkora.

Článek

K prvnímu ohrožení branky se dostali domácí, ale Žabkovo nahození skóre nezměnilo. K tomu mohlo napomoci v čtvrté minutě vyloučení hostujícího útočníka Ondřeje. Skóre se ale měnilo, ovšem na druhé straně. Po obrovské hrubce vystihl na modré čáře přihrávku Bartovič a samostatný únik zakončil přesnou přízemní střelou, na kterou neměl gólman domácích Schwarz nárok.

Domácí ale na vyrovnání nečekali dlouho. Obránce Duben vypálil od modré čáry a kotouč se prodral pod výstrojí finského brankáře Leinonena až k brankové čáře, kde ho ve skrumáži nakonec proměnil v gól Nouza. Vyrovnané skóre vydrželo i přes několik šancí na obou stranách až do konce úvodní třetiny.

Druhá třetina potěšila více příznivce domácího týmu. Ten měl hned v úvodu výhodu jednoho muže v poli, která ještě změnu na ukazateli nepřinesla, až křížný pas útočníka Nouzy v 29. minutě našel u pravé tyče liberecké branky zcela volného Sýkoru a ten již finského gólmana překonal.

Hned o minutu později mohl zvýšit vedení domácích z mezikruží bek Žabka, ale v cestě jeho bombě stála levá tyč liberecké svatyně. V druhé části prostřední třetiny se začalo na ledě jiskřit a jednu chvíli bylo na trestných lavicích více hráčů než na ledové ploše. Ke změně skóre to ale nevedlo.

Do závěrečné části lépe vstoupili Liberečtí, ale ani 51 vteřin trvající přesilovka pěti na třem jim k vyrovnání nepomohla. Největší šanci promarnil Podkonický, který o kousek minul odkrytou Schwarzovu klec. Přesto byla cítit ve hře hostů větší energie, ale brankář Schwarz všechny pokusy Liberce bravurně kryl a ani jeden kotouč za svá záda nepustil.

Zápas nedohrál hostující kapitán Nedvěd, který tvrdě narazil Gajovského u mantinelu a byl vyloučen na pět minut a do konce utkání. Hosté nakonec zkusili posledních 15 vteřin hru bez gólmana, ale na vítězství Mladé Boleslavi se již nic nezměnilo.

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Nouza (T. Sýkora, Duben), 28. T. Sýkora (Nouza) - 5. Bartovič. Rozhodčí: Hodek, Souček - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 8:11, navíc Nedvěd (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3850.
Mladá Boleslav: Schwarz - Frolo, Jiruš, Žabka, Kasík, Šterbák, Duben, Čížek, Jindra - Bahenský, Vrbata, Handlovský - Pabiška, Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Gajovský, Macho. Trenéři: Čermák a Šejba.
Liberec: Leinonen - Čakajík, Rýgl, Hunkes, Derner, Jareš, J. Moravec, Holub - Hlaváč, Nedvěd, Podkonický - Bartovič, Plodek, Víšek - Klimenta, Nedorost, Špaček - Ondřej, Blatný, Vantuch - od 41. navíc Dušek. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama