Hlavní obsah

Navrátilec Hašek: Cítil jsem se velmi dobře, z prohry nedělám žádnou tragédii

Hit prvního kola hokejové extraligy byl jasný. Návrat Dominika Haška ze zámoří do mateřských Pardubic. Naposledy se v tuzemské soutěži představil před patnácti lety, tehdy při výluce NHL odchytal za Východočechy dva zápasy. Ve středu si připsal obnovenou premiéru proti Zlínu a přestože porážce 1:2 po nájezdech nezabránil, připsal si třiatřicet zákroků a zejména ve druhé části zápasu svůj tým několikrát podržel.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Pardubický brankář Dominik Hašek po samostatných nájezdech

Článek

Po patnácti letech jste si znovu zachytal českou extraligu. Jaká byla vaše obnovená premiéra?

Co k tomu říct... Šli jsme do zápasu s tím, že ho vyhrajeme. Bylo to vyrovnané, vyhrát mohlo kterékoliv mužstvo. Na penalty mi tam kluci bohužel dvakrát naznačili střely a kličky a vrátili mi to mezi nohy. A bylo po zápase. Člověk nemůže být spokojený, když doma nevyhraje.

Stalo se vám někdy ve vaší bohaté kariéře, že jste z nájezdů inkasoval dvakrát mezi betony?

Při tréninku určitě. Myslím, že poprvé to nebylo ani při zápase. Při nájezdech je to otevřené, stát se může cokoliv. Teď to pro nás vyšlo špatně.

Překvapil vás Hamrlík svým provedením nájezdu, kdy si k brance najíždí až od mantinelu?

Já si myslím, že jsem proti němu stál dost dobře. Dokonce jsem si myslel, že jsem puk chytil na betonu, nějak mi tam ale propadl. Rád se na to podívám ze záznamu.

Věděl jste o tom, že často volí toto netradiční řešení?

Jo, dokonce jsem to viděl v televizi. Proto mě to ani nepřekvapilo, výsledek byl ale špatný.

Před zápasem jste prohlásil, že nemáte tušení, co od utkání čekat. Jaké jsou tedy vaše pocity nyní?

Především jsem zklamaný, že jsme doma prohráli. Ale když budu mluvit za sebe, myslím, že zápas nebyl špatný. Člověk se do toho celkem dostal, v obraně jsme nehráli špatně. Takže celkem dobrý. Ale to člověka moc nenadchne, když je celkové skóre 1:2.

Únavu jste necítil?

Fyzicky jsem se cítil velmi dobře. Když se hrálo u nás ve třetině třeba minutu nebo dvě, vůbec jsem neměl problémy. Po této stránce jsem na tom tak, jak potřebuji.

Jak se vám bude usínat?

Je to první zápas, nechci z toho dělat žádnou tragédii. V žádném případě. Zápasů ještě bude hodně a nemyslím si, že to bude špatné. Člověk chce na tenhle zápas zapomenout, liga se hraje rychle, v pátek hrajeme znovu. A na Spartě to bude ještě náročnější.

Vybavila se vám vzpomínka na dobu, kdy jste za Pardubice chytal naposledy?

Ne, vůbec nic se mi nevybavilo. Spíš jsem se díval na soupeře, proti kterému hraji.

Říkal jste, že převážnou většinu protihráčů v extralize neznáte, proto budete muset doma jejich hru nastudovat. Pomohlo vám to na ledě?

Připravoval jsem se na jejich přesilovky, díval jsem se statistiky hráčů. Ale musím říct, že při samotném zápase jsem to moc neregistroval. Možná jsem viděl Hamrlíka, kterého si pamatuji jako mladého, kdy hrál ještě s košíkem na obličeji. U ostatních to bylo složitější.

Podobá se příprava na zápas té v NHL?

Je to velice podobné. Tady je výhoda, že jste z domu za pět minut na stadiónu. Samozřejmě se začíná o hodinu dvě dříve, ale to přípravu neovlivňuje.

Nebyl jste trochu zklamaný z návštěvy? Atmosféra sice nebyla špatná, plno ale také nebylo...

Ještě před týdnem mi někdo říkal, že bude vyprodáno. Ale tady je běžné, že na první zápasy nejsou návštěvy největší. Až postupně se to rozjede. Věřím, že to tak bude.

A rozdíly ve fandění?

Je to trošičku jiné. Musím říct, že tu jsou lidi dost potichu, když nastupujeme na led. Během zápasu jsou naopak hlučnější a zpívají. Atmosféra vůbec nebyla špatná.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín