Hlavní obsah

Jenom jsme stáli a sledovali mistra, zlobil se Kaberle

KLADNO

První zápas po návratu ze zámoří mu nevyšel zrovna podle představ. Obránce František Kaberle měl v prvním extraligovém kole plné ruce práce a proti posledním mistrům soutěže z Karlových Varů bylo vidět, že ještě potřebuje více času na sehrání se spoluhráči. To se ostatně dá říci o celé defenzívě Kladna, kam před sezónou přišlo hned pět nových obránců.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Kladenští hokejisté František Kaberle a brankář Miroslav Kopřiva přihlížejí radosti karlovarského Lukáše Pecha.

Článek

"První půlku zápasu jsme hráli jako poslední přípravnej zápas. Bylo to bez nasazení, nebruslili jsme, prohrávali souboje a pořádně ani neměli puk," zlobil se po utkání František Kaberle. "Nejmarkantnější rozdíl byl v tom, že oni bruslili a my jenom stáli a dívali se na ně. Nevím, jestli jsme se i trochu báli, že proti nám hraje mistr ligy," pokračoval pětinásobný mistr světa.

Nemohl být spokojený ani se svým výkonem. Byl u jedné inkasované branky a v polovině zápasu fauloval Kumstáta vracejícího se z trestné lavice tak nešťastně, že bylo nařízeno trestné střílení. "Věděl jsem, že jde na led a tak jsem se po něm koukal a přitom neviděl, že k němu jede puk. Asi jsem to trošku i podcenil. Ještě, že to Míra Kopřiva chytil," vyčítal si Kaberle danou situaci.

Ještě nedávno reprezentační gólman předváděl skvělé zákroky, ale začátek mu stejně jako celému týmu hodně nevyšel a během prvních šesti minut dvakrát inkasoval. "To se mi stalo naposledy v loňské sezóně proti Třinci. To jsme už v  deváté minutě prohrávali 1:4," připomněl Miroslav Kopřiva zápas, který Kladno nakonec vyhrálo 5:4 po nájezdech.

Kaberle: Rozhodně můžeme hrát líp

"Vary nás zpočátku dokonale přehrály, jejich hráči byli všude o krok dřív a zaslouženě vedli 3:0. Ale pořád jsem věřil, že když dáme gól, tak se zvedneme, což se také nakonec ukázalo. Škoda, že jsme si nevypracovali víc gólových šancí a alespoň nevyrovnali," okomentoval Kopřiva první utkání nové sezóny.

"V druhé polovině zápasu se náš výkon zlepšil a dostali jsme se do tempa. Ale rozhodně můžeme hrát líp," myslí si Kaberle. "Je třeba hrát celých šedesát minut a ne jenom dvacet nebo třicet. Musíme se soustředit na to, aby nám neutekl začátek. Je důležité, abysme se z toho poučili do dalších zápasů, tenhle už nezměníme," zakončila jedna z nových hvězd soutěže.

Reklama

Související témata: