Hlavní obsah

Nova znovu jedná o extralize, chce hokejové čtvrtky

Jirka G. NovákSport.cz
Aktualizováno

Na úterní tiskové konferenci představila Česká televize mohutný plán vysílání zápasů z nového ročníku hokejové extraligy. Veřejnoprávní televize odvysílá z každého hracího dne přímý přenos a navíc nabízí i záběry ze všech ostatních utkání. Fanoušek lačnící po hokeji se však zřejmě dočká dalšího přídělu, protože do hry o extraligu vstoupila i televize Nova. Extraliga se tak na obrazovkách možná objeví i čtyřikrát týdně.

Článek

"Jednáme s BPA o vysílání extraligy, nicméně dokud nebude vše uzavřené, nechtěli bychom naše plány konkretizovat. V pravý čas vše zveřejníme, jasno chceme mít v nejbližších dnech," potvrdil zájem Novy o nejvyšší hokejovou soutěž v telefonickém rozhovoru pro Sport.cz PR koordinátor kanálu Nova Sport Michal Klouda.

V zákulisí se přitom mluví o tom, že by se už od října mohla každý čtvrtek na Nova Sport objevit předehrávka pátečního kola. Tím pádem by v některých týdnech byla extraliga v televizi hned čtyřikrát - v úterý, čtvrtek, pátek a v neděli.

"Právo první volby zápasu zůstane jednoznačně České televizi, přesto se snažíme nabídnout divákům u obrazovek co nejširší spektrum přenosů. Intenzivní jednání s Novou se blíží domluvě," cituje deník Právo Janu Obermajerovou, ředitelku agentury BPA sport marketing, která vlastní vysílací práva na extraligu.

Česká televize sice má na vysílání extraligy exkluzivní práva, další stanice přesto mají po konzultaci s ČT možnost soutěž vysílat. "Jedná se o takzvaná druhá práva, kdy může jiná stanice vysílat stejnou soutěž," vysvětlil Sport.cz šéfkomentátor ČT Robert Záruba. "BPA nás samozřejmě o zájmu Novy už informovala, o všem víme," dodal.

Nova se o vysílání extraligy zajímala i v předešlých letech a přes léto se pustila s ČT do boje i o velká exkluzivní práva. Přednost nakonec dostala ČT a Nova koupila práva na Kontinentální ligu, kterou bude vysílat dvakrát týdně. Z hokeje pak nabízí také přenosy ze severoamerické NHL.

Reklama